Az első helyen zártak a záhonyi kollégisták

A záhonyiak ragyogó eredményt értek el
A záhonyiak ragyogó eredményt értek el - © Fotó: Tudósítónktól
Záhony – A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében 15. alkalommal rendezték meg az Országos HIV/AIDS Prevenciós Versenyt.

Az online forduló után a megyei győzteseknek a fővárosi Corvin Plázában rendezték meg az országos döntőt, ahol mintegy háromórás versengésben mérték össze felkészültségüket a csapatok.

A résztvevőket különféle érdekes elméleti és gyakorlati feladatok tették próbára, melyek során dicséretesen szerepeltek megyénk képviseletében a záhonyi Dr. Béres József Kollégium csapatai. A határvárosi diákok Béres Bio Trió elnevezésű felnőttcsapata (Badó Gyöngyi, Csongor, Kárpátalja; Vaszilcsenkó Bianka, Szernye, Kárpátalja; Katona Dávid, Berkesz) az első helyezést szerezte meg, míg a Hű Béresek nevű ifjúsági csapat (Kiss Olívia, Szernye, Kárpátalja; Bálint Péter Levente, Tiszabezdéd; Hudák Márk, Csap, Kárpátalja) az értékes ötödik helyen végzett. A Dr. Béres József Kollégium ifjúsági csapatai ezzel egymás után ötödik alkalommal végeztek az ország 10 legeredményesebb triója között. A versenyzők és a kísérők fővárosba utaztatását a karitatív szervezet megyei igazgatósága és az eperjeskei önkormányzat támogatta. Az egész napos programot érdekes kísérőesemények színesítették (anonim HIV-szűrés, HIV-tanácsadás, interaktív játékok és totó, óvszerosztás, kiállítás). A rendezvényen a szervezők megalkották az ország legnagyobb Piros Szalagját, amely az AIDS elleni küzdelem jelképe.

KMZáhony.
SZON.HU


hirdetés