Fél hektáron lángolt a nádas Nyírgyulajon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Fél hektáron lángolt a nádas Nyírgyulajon – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. február 18-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nyírgyulajon fél hektáron nádas, Dombrádon ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű hétfőn. A tűzesetekhez a nyírbátori és a kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak, a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Szabolcsbákán családi ház szobájában égtek berendezési tárgyak hétfőn. A kisvárdai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották, a mentőszolgálat egy embert enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállított.

A lerakódott korom égett egy sorház egyik lakásának kéményében Tuzséron. A záhonyi hivatásos tűzoltók az izzó részéket kéziszerszámok segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Termény égett egy melléképület padlásterén hétfő este Ököritófülpösön a Kossuth Lajos utcában. Az ingatlan tulajdonosa a mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy kézi tűzoltó készülékkel megkezdte a tűz oltását. A beavatkozók egy vízsugárral avatkoztak be, személyi sérülés nem történt.

Bejelzett egy lakóház szobájában elhelyezett szén-monoxid érzékelő Nyírbátorban hétfő délután. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, amelyek minimális szén-monoxid szintet igazoltak. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Záhony.
SZON.HU


hirdetés