Ismét szünetel a határforgalom Záhonyban

Akt.:
Kárpátaljai autótulajdonosok útlezárással demonstrálnak a Csap-Záhony közúti határátkelőhely Ukrán oldalán november 26-án. Ukrajnában november 25-től nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítették meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják
Kárpátaljai autótulajdonosok útlezárással demonstrálnak a Csap-Záhony közúti határátkelőhely Ukrán oldalán november 26-án. Ukrajnában november 25-től nehezen értelmezhető, szigorú törvényekkel - magas behozatali vám vagy kaució kiszabásával - nehezítették meg az ukrán állampolgároknak, hogy külföldön regisztrált autóikkal lépjenek be az országba és azokat Ukrajnában használják - © Fotó: MTI/Nemes János
Záhony – Demonstráció miatt nincs határátléptetés.


Az ukrán határőrizeti szerv tájékoztatása szerint újból demonstráció van folyamatban a csapi közúti határátkelőhelyen, emiatt ismét szünetel a határforgalom. Az ukrán fél nem tudja beléptetni Ukrajnába a Záhonynál kilépő utasokat, ezért a záhonyi közúti határátkelőhelyen is szünetel a kiléptetés 2018. november 27-én 11 órától.

Felhívjuk az Ukrajnába utazók figyelmét, hogy az átkelésre válasszák a legközelebbi beregsurányi, barabási, lónyai vagy a tiszabecsi közúti határátkelőhelyek valamelyikét. Elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyeket érintő aktuális nyitvatartási és várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Fotó: MTI/Nemes János
Ungvár - Több száz kárpátaljai autós zárta le hétfőn reggel a régióban a legforgalmasabbnak számító Csap-Záhony közúti határátkelő ukrán oldalát mindkét irányban, tiltakozásul a külföldön regisztrált gépkocsik ukrajnai belépését és belföldi használatát szigorúan korlátozó, egy nappal korábban hatály...Záhony.
SZON.HU


hirdetés