Vasúttörténeti vetélkedő a záhonyi kollégiumban

Záhony - A tanév utolsó napjaiban rendezték meg a hagyományos vasúttörténeti vetélkedőt határvárosi diákotthonban.
Záhony - A tanév utolsó napjaiban rendezték meg a hagyományos vasúttörténeti vetélkedőt határvárosi diákotthonban.
Záhony – A tanév utolsó napjaiban rendezték meg a hagyományos vasúttörténeti vetélkedőt határvárosi diákotthonban.

A településen 1873-ban indult meg a vasúti közlekedés a Nyíregyháza-Záhony-Csap vonalon. 1905-ben kapcsolódott ehhez a Nagykároly-Mátészalka-Záhony vasútvonal. Igazán azonban csak a második világháborút követően lendült fel a településen a vasúti forgalom, amikor a határváltozások következtében itt találkozott a Szovjetunióból érkező széles nyomtávú vasútvonal a hagyományos európai normál nyomtávú vonallal. Azután folyamatosan emelkedett Záhony község közlekedési jelentősége és épült ki több évtized alatt Közép-Európa egyik legnagyobb átrakókörzete.

A tesztlapokon az elmúlt évtizedekben bekövetkezett változásokra vonatkozó kérdések szerepeltek, melyekre a közlekedési szakgimnázium több mint harminc kollégista diákja szolgált válaszokkal. Az elsőséget Kiss Olívia (9.a, Szernye, Kárpátalja) szerezte meg Somogyi Gábor (9.c, Gyulaháza), Szabó Vanda (9.b, Dámóc), Szabó Annamária (9.a, Csap, Kárpátalja) és Tamási Patrik (9.a, Csongor, Kárpátalja) előtt. A győztesek a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány jutalmait vehették át Hudák Márktól, a Diáktanács elnökétől.

– Szabó Annamária – Hudák Márk –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Záhony.
SZON.HU


hirdetés