Abaújszántó hírei

2012.09.17. 19:59

Az év lebőgése a 22.800 forint foglalkoztatást segítő támogatás és a bűvös 47 ezer forint

A Nemezti Értékelvű Párt elfogadhatatlannak tartja a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22.800 Ft és a Strart programban szereplő 47.

A Nemezti Értékelvű Párt elfogadhatatlannak tartja a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22.800 Ft és a Strart programban szereplő 47.000 forintos bér mértékét!

A Nemezti Értékelvű Párt felszólítja az arra illetékeseket, hogy a Magyarországon élő állampolgároknak biztosítsa a tisztességes megélhetést, a normális munkabért és az emberhez méltó életkörülményeket!

Az alábbiakban szereplő táblázatokból az is kiderül, hogy mennyiből lehet minimálisan ma Magyarországon eltengődni.
Önök 22 éve, a rendszerváltás óta ezt egyszer sem voltak hajlandóak biztosítani az országban élő emberekenek.

Ennyire fontos csak önöknek a Magyarországon élő emberek sorsa és megélhetése?
Ez uraim az önök szégyene és gyalázata! 
Ahogyan az önök nyilatkozatai is azok!
Látszik, hogy önök nincsenek tisztában az itt élő (mit élő?! Tengődő!!!) emberek életkörülményeivel, sőtt azzal sem, hogy maga az "élet" fentartása mennyibe kerül.
Az, hogy önök semmibe veszik saját statisztikájuk adatait, az is sok mindent elárul.

Jöjjenek az tények és az önök médiájjában megjelent nyilatkozatok, ezek is kellően minősítik a hozzászólókat:
"
„Miután például a 28 ezer 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett – ami most csökkent – 47 ezer forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 ezer 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni" –mondta Matolcsy György a költségvetési bizottság meghallgatásán, 2012.január 27-én.

Kicsit késóbb újból téma lett a dologból, hogy most akkor meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem, Matolcsy György szerint majdnem, Zsiga Marcell szerint igen, meg lehet, Pintér Sándor szerint csak akkor, ha van kecskéje az embernek, Lázár János szerint meg egyértelmű, hogy nem lehet megélni ennyiből.

Az EU mindezek után közel 150 milliárd forintos büntetést helyezett kilátásba, ha tovább növeli Magyarország a költségvetési hiányt, ez pont 3,2 milliószor 47 ezer forint

NÉP

A Matolcsy Györgyre zúduló kritikaáradat miatt több kormánypárti képviselő is magyarázkodni kényszerült, amiből talán a legrosszabbul Zsiga Marcell jött ki .

Ő az RTL Klub Híradójában is szerepelt a 47 ezres történettel, miszerint ebből az összegből igenis meg lehet élni. A mundér becsületét – az eddig is a Parlamentben a nemzetgazdasági miniszter helyett védő államtitkára – Cséfalvay Zoltán mentette meg. 
A pontos Matolcsy idézetettel reagált Gúr Nándor szocialista képviselő akciójára. A honatya 47 ezer forintot gyűjtött össze az éhségmenetben résztvevőktől a nemzetgazdasági miniszternek.

nép

Valóban máshogy hangzik a szerény, de biztonságos megélhetés, de ezt továbbra is nehezen tudjuk elképzelni 47 ezer forintból.

A Központi Stasztikai Hivatal számítása alapján, 2010-ben egy aktív korú egyedülálló létminimuma 78 ezer 736 forint volt. 
A KSH definíciója alapján, ez „olyan küszöbérték, ami a társadalmilag még elfogadható szükségletkielégítési szint kifejezője." 
Így biztosítva a folyamatos életvitellel kapcsolatos alapvető szükségletek szerény kielégítését. 

A KSH becslései alapján, ennél alacsonyabb jövedelemből élt a lakosság 37(!) százaléka. 
"

Kérem olvassák el az utolsó sort mégyegyszer!
3,5 millió ember él ma Magyarországon a létminimum alatt! 

Ezt tették önök Magyarországgal a kormányzásuk 22 éve alatt! 

Ez, "kedves" parlamenti politikai "elit" az önök működésének az eredménye, összegzése, és munkásságuk mutatója !!

Nemzeti Értékelvű Párt
http://nep-part.hu 

Címkék#lakóhelyem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!