Autó - Motor

2017.11.24. 15:41

Dömsöd: Múlt, Jelen, Jövő!

Beszélgetés Kis Ádám pályatulajdonossal, a 2017-es Dömsödi Autocross Arénában történtekről.

Beszélgetés Kis Ádám pályatulajdonossal, a 2017-es Dömsödi Autocross Arénában történtekről.

Két autocross verseny van mögötted, ami a Dömsödi Aucross Arénában került megrendezésre. Mi miatt is élesztetted fel ezt a pályát és ezzel a dömsödi autocrosst?

- Fantáziát láttam a dömsödi autocross pályában, a területi elhelyezkedése, a nyomvonala, és a benne rejlő lehetőségek miatt. Ezen kívül, aki ismer tudja, hogy az életem szerves része az autocross és szívügyemnek tekintem azt.

Már az első szeptemberi versenyen nézői és versenyzői csúcs lett. Ennyire ki voltak éhezve a szurkolók és a versenyzők egy jó kis versenyre?

- Több mint két év kihagyás után tért vissza a Dömsödi Autocross Aréna az autocross szakág vérkeringésébe, talán ez lehetett a nagyfokú érdeklődés oka. Híre ment annak is, hogy megújult a pálya és környezete, amire valószínűleg sokan kíváncsiak voltak. Azt gondolom, hogy a sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét, hisz boldog arcokat láthattunk mind versenyzői, mind nézői oldalról. Egyszóval megérte!

Következett az OB és a Zóna futam, ahol már külföldi versenyzők is szép számmal képviseltették magukat. A pálya is sokat alakult a szeptemberi verseny óta. Árammal, fürdő lehetőséggel, kibővített depóval, meleg konyhával, büfével is vártátok a versenyzőket s nézőket.

- A szeptemberi versenyhez képest változásokat eszközöltünk a rendezési oldalon, kiküszöbölve a szeptemberi verseny hibáit. Kevesebb idegeskedés és sokkal több öröm jellemezte az októberi hétvégét. Hál Istennek az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényünket, és nem görgetett akadályt elénk. Azt gondolom, hogy nagyképűség nélkül kijelenthetem sikeres volt a három bajnokság záró fordulójának helyet adó dömsödi versenyhétvége. Nagyszerű volt látni, hogy talán kivétel nélkül jól érezte magát nálunk mindenki, aki megtisztelt jelenlétével minket.

Ezért érdemes csinálni!

Ezúton szeretném megköszönni a rendezésben résztvevő, azt bármivel segítő barátaim, társaim, ismerőseim, kollégáim segítségét, hogy létrejöhetett ez a rendezvény.

Szeretném még megköszönni a támogatóim segítségét is, remélem a sikereken felbuzdulva jövőre is segítő kezet nyújtanak nekünk.

Hogyan tovább, 2018-as tervek?

- A beruházások nem állnak meg, folytatjuk őket. A jövő évi tervek között szerepel a rajtzsák kialakítása, a depók rendbetétele, zuhanyzók és wc-k telepítése, kerítés és kapu építése, az épület végleges rendbetétele, átalakítása, nézőtér építése, védőhálók kihelyezése, szalagkorlát cserék, a bírói posztok átalakítása, új gumifalak telepítése, elektronikus nevezési felület létrehozása. Terveink között szerepel a júliusi és októberi OB - Zóna futamok mellett plusz négy amatőr verseny megrendezése, melynek időpont tervezetei e hét végén felkerülnek az Aréna facebook oldalára.

Szerettünk volna ez év decemberében egy hagyomány teremtő, folytató Mikulás futamot megrendezni, mely rendezvény csak a jövő évtől kerül be a versenynaptárba. Ennek oka személyes túlterheltségem, mely miatt előre is elnézést kérek Tőletek. E miatt az első verseny februárban vagy márciusban kerül megrendezésre.

Remélem, hogy a fent említetteket megtudjuk hiány nélkül valósítani, és 2019-re méltó helyszínként pályázhatunk egy Európa Bajnoki futam megrendezésére. Ehhez nem csak rendezőség, segítők munkájára van szükség, hanem a Ti segítő és támogató hozzáállásotokra, melyet remélem a jövő évi szezonban is kiérdemlünk.

A Dömsödi Autocross Aréna oldalát figyelemmel követve értesülhettek az aktuális eseményekről, versenyekről. Megköszönjük, ha lájkoljátok és ez által követitek is az oldalunkat, így mindig friss infóhoz juttok!

Köszönöm a támogatóim segítségét!

Sporttársi köszönettel: Kis Ádám

- Hajósi Miklós -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!