boon-sportoldal

2008.02.07. 15:01

Három nap, három karateverseny

<p>Áprilisban karate Hayashi-ha Shito-ryu vb, Világkupa és országos bajnokság is Miskolcon. A pontos dátum 18.-a (péntek), 19.-e (szombat), és 20.-a (vasárnap), a helyszínek pedig: városi sportcsarnok, illetve a jégcsarnok. <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/karate.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Azonban nem csak ezt tudhattuk meg a szervezőbizottság által csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, hanem azt is, hogy az előkészítő munka már befejeződött. ,,Tehát akár már holnap tudnánk fogadni a versenyzőket, a csapatokat" - ezt Mészáros János, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Karate Szakszövetség miskolci vezetője jelentette ki. A szakember emellett bemutatta az szb megjelent, és távollévő tagjait, s ezzel együtt vázolta, hogy ezen ,,megaeseményen" kinek mi lesz a pontos feladata. Hozzátette: ,,Bízunk benne, hogy jó minőségben és biztonságban lebonyolítjuk a versenyeket."

Aki mindhármon

Talán sokan emlékeznek még a korábban megrendezett decemberi Mikulás Kupákra (2001-ben volt az utolsó, tíz esztendő után), Kovács Csaba társelnök részben ezt is szóba hozba, megjegyezve: ,,Jó ismét ennyi embert Miskolcra hozni. Technikailag nem könnyű a dolog, hiszen lesz olyan, aki mindhárom versenyen el fog indulni, de nyilvánvalóan meg fogjuk ezt is oldani."
Megtudtuk, a VK-n, a Miskolc Openen gyakorlatilag bárki elindulhat a gyermek korosztálytól a senior korosztályig bezárólag. A vb-vel kapcsolatban elhangzott, bár hivatalosan ez az első Hayashi-ha Shito-ryu világbajnokság, a világszervezet - újjáalakulás előtt - már csinált vb-ket, öt-hat esztendőnként.
A kötetlen beszélgetésre a Justitia Fuji-Yama SE új, Toldi utcai termében került sor. A létesítmény vár minden olyan fiatal (és nem fiatal) sportolót, aki szereti, vagy szeretne megismerkedni a karatéval.

 

Tudnivalók
- A versenyek fő rendezője a Magyar Karate Szakszövetség, a B.-A.-Z. megyei Karate Szövetség, valamint a Justitia Fuji-Yama SE
- A világbajnokságra, illetve a VK-ra mintegy 1000-1200 versenyzőt várnak a szervezők a világ minden tájáról
- Az országos bajnokságon körülbelül 500-600 karatéka vehet részt
- A viadalok ideje alatt hozzávetőlegesen 600-700-an fognak dolgozni az események sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!