boon-sportoldal

2008.04.19. 22:25

MVSC: jó volt, de kevésnek bizonyult

<p>Második meccsét vívta szombaton este a Békéscsaba és az Albrecht-MVSC-MISI női röplabdacsapata az NB I-es Ligabajnokság 5-8. helyért zajló rájátszásában.</p>

A két együttes jól felkészült egymásból, nagy taktikai csata zajlott a pályán. A nyitó szettet végül is simán a maga javára fordította az MVSC, amely ezidőtájt megfelelően „megcsinálta” nyitásait. A folytatásban is a vendégeknél volt az előny (14-19 a második felvonás hajrája előtt), ám ekkor felengedték az ellenfelet Szajkóék, amely élni is tudott a lehetőséggel, és egyenlített. A következő játékban ismét fegyelmezett röplabdát mutattak be a Toma-lányok, ezért újfent előnybe kerültek.

Fordulatos, izgalmas

Nagy labdameneteket láthatott a szépszámú publikum, no és azt, hogy a hazaiak 10-13 után állva hagyták az Albrechtet, fordítottak 17-15-re, s bár szorosan alakult a negyedik szett vége, ezt már nem tudták behozni a miskolciak. Fordulatos, izgalmas volt az ötödik játszma is, hiszen 6-2-t követően 7-7, majd 9-13 szerepelt a jegyzőkönyvben. Közel volt az MVSC számára a győzelem, de innen, ebből az állásból nem tudtak elforogni, a Békéscsaba viszont ászokkal és kiváló blokkokkal meglepte a borsodiakat, s megnyerte a meccset.
A párharcot a Békéscsaba nyerte 2-0-ra, amely így a folytatásban az 5. helyért küzdhet majd a Kaposvárral. A 7. helyért MiskolcAngyalföld párharcra kerül sor.

Jegyzőkönyv

Békéscsaba – Albrecht-MVSC-MISI 3:2 (-19, 22, -19, 23, 14)
Békéscsaba, 400 néző. V.: Csikós, Juhász.
Békéscsaba: Tóth B., Molcsányi R., Molcsányi P., Bozóné, Homok, Fésűs. Csere: Bucsi (liberó), Gyenge, Pallag. Vezetőedző: Nagy Attila.
Albrecht: Szabó A., Nagy K., Diaz, Szűcs, Kovács E., Szajkó. Csere: Zsoldos (liberó), Kriegel Zs. Vezetőedző: Toma Sándor.
Nagy Attila: – Nagyon örülök a továbbjutásnak. Jó mérkőzést játszottunk.
Toma Sándor: – Mióta a csapatnál vagyok, ez volt az első igazi „rangos” mérkőzésünk. Gratulálok a Békéscsabának, ha továbbra is így küzdenek, megszerzik az ötödik helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!