boon-sportoldal

2008.06.15. 21:04

Lesz-e hétfőn görcsölős csapat?

<p>Szombaton az orosz válogatott tetszett állandó szakértőnknek, Temesvári Miklósnak.</p>

– Sajnáltam a svédeket – mondta vasárnap délelőtt, felidézve a szombati eseményeket Temesvári Miklós, a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőbizottságának elnöke, portálunk Eb szakértője, aki így folytatta: – Az utolsó percben kikapni borzalmas érzés, ezzel azt hiszem, hogy minden edzőkollégám egyetért. A konkrét esetről pedig annyit, hogy egy előre vágott labdát kellett volna hárítania a védelemnek, és leginkább a középső védő volt az, aki nem állt feladata magaslatán, neki van a legtöbb köze a bekapott gólhoz. A svédek ettől függetlenül jó csapatot alkotnak, de most mégis ki-ki meccset kell játszaniuk az oroszokkal. Egy vereség után, ami sorozatmeccsek közepette a legrosszabb, hiszen ilyenkor rövid idő áll a szakvezetők rendelkezésére arra, hogy összeszedjék a csapatukat, újabb hitet, önbizalmat adjanak a játékosoknak.

A görögökről is

Az oroszok pedig feljövőben vannak, hiszen nyertek – tette hozzá a Menotti becenéven is emlegetett ősz hajú edző, akit a görögök leszerepléséről is megkérdeztünk:

– A görögök most teljesen mást játszottak, mint az első meccsen, támadtak, sokkal aktívabbak voltak, mint a svédek ellen – jegyezte meg Temesvári Miklós. – Előbb csak nyílt, támadó focit láthattunk tőlünk, az idő előre haladtával pedig egyre kockázatosabbat, persze hiszen nem volt már veszítenivalójuk. Őszintén szólva nem kísértem figyelemmel, hogy az Eb előtt a fogadóirodák mennyit fizettek volna a görögök címvédésért, de az biztos, hogy én a torna előtt egy százaléknyi esélyt sem adtam volna nekik erre. Négy éve maga a csoda volt, hogy nyerni tudtak, igaz úgy, hogy az Eb ideje alatt szinte végig nagy szerencséjük volt. Igaza van Otto Rehhagelnek abban, hogy ez a görög csapat nem olyan játékosokból áll, akik felőrlik az ellenfelet, hanem csak egy jól kontrázó együttes, néhány jól fejelő játékossal. Akik most, ha nem is csúfosan, de kiestek. Talán egy kicsit azért is, mert most jobban rájuk készültek az ellenfelek, mint mondjuk négy éve. Az oroszok viszont nagyon tetszettek szombaton, annak ellenére, hogy egy kapushibával nyertek. Négy kapott gól után felállni az dicséretes, ezért is mondom: biztos, hogy nagyon jó lesz a svédek elleni meccsük.

Az osztrák-német mérkőzésről
– A németek be fogják húzni ezt a meccset, nem tudok mást elképzelni – jelentette ki a edzőbizottság elnöke. – Nagy presztízs összecsapás lesz, kérdés, hogy lesz-e görcs valamelyik csapatban. Ez azért kérdéses, mert eddig az osztrákokat ilyennek láttam, görcsölő csapatnak, most viszont a németeknek van nagyobb veszítenivalójuk, így ezen a meccsek akár ők is járhatnak, játszhatnak ilyen cipőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!