boon-sportoldal

2011.06.20. 16:42

Kövesd, Barcika: neveztek az NB II-re

<p>A 2011/12 évi labdarúgó NB II-es indulásra két borsodi együttes szerzett jogot, egy pedig ,,várólistán” van.</p>

A másodosztályú bajnokságra hétfőn, déli 12 óráig kellett benyújtani a nevezéshez szükséges dokumentumokat, valamint befizetni a 814 ezer Ft+ÁFA nevezési díjat. Az indulási joggal rendelkező sportszervezetek közül a Mezőkövesd-Zsóry SE csapatának sportigazgatója, Vojtekovszki Csaba az Észak-Magyarország érdeklődésére kijelentette, hogy a határidőre benyújtották a szükséges dokumentumokat, teljesítették a befizetést. Mindehhez még ennyit tett hozzá, hogy nem csak az NB II-re, hanem a 2011/12 évi Magyar Kupa sorozatra és a Ligakupára is beadták a nevezésüket (mint arról már korábban beszámoltunk: a most kezdődő idényben, a tavalyi évadban az élvonalban szerepelt 16 együttes mellett a 2010/11 évi NB II Keleti és Nyugati csoportban az 1-2. helyen végzett gárdák indulhatnak a Ligakupában, így a megyéből a Diósgyőri VTK mellett a Keleti csoportban második helyen végzett kövesdiek is).

Az ugyancsak az NB II-es indulási joggal rendelkező Kazincbarcikai SC részéről Kőrösi Róbert technikai vezetőtől megtudtuk, hogy hétfőn délelőtt vitték fel az összekészített anyagot Budapestre, a Magyar Labdarúgó Szövetség székházába, és hogy a nevezési díjat is befizették a szövetség számlájára.

Akik nem

A Bőcs Sport a 2010/11-es évadban pályán elért eredményei alapján az NB II Keleti csoportjának utolsó helyén végzett, és kiesett, jelenleg várólistás. Az NB II 2011/12-es évadjára indulási jogot szerzett 32 együttes nevezési dokumentumainak átvizsgálása után derül ki, hogy lesz-e lehetősége arra, hogy ne váltson osztályt. Ugyanis, ha lesz olyan sportszervezet, amelyik nem tud megfelelni a nevezési feltételeknek, akkor sorrendben először a Budapest Honvéd tartalék – Orosháza FC osztályozós párharc vesztését kérik fel az indulásra (ennek a csatának a győztese az NB II-ben indulhat, az első meccsen a fővárosiak 5-1-re nyertek pályaválasztóként), utána viszont már a Bőcs Sport következik.

– Ha lesz olyan klub, amelyik nem tud megfelelni elsőre, annak még van lehetősége hiánypótlásra, elutasítás esetén fellebbezésre, de az biztos, hogy a versenykiírás szerint július 6-ig biztosan eldől, hogy a jelenleg indulási joggal rendelkezők közül ki léphet pályára majd az 1. fordulóban – mondta Tóth László, a Bőcs Sport szakmai igazgatója. – Feltételezem, hogy ezen dátum környékén lehet világosan látni, hogy mi melyik osztályban szerepelhetünk. Mi az NB II-re nem adtunk be nevezést, lévén nem szereztünk jogot az indulásra, de ha felkérne minket a szövetség, akkor természetesen megtesszük a szükséges lépéseket.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!