boon-sportoldal

2012.01.07. 15:17

Tibolddaróc: Ismét megcélozták a „kettest”

A megyei III. osztályú bajnokság Dél-Borsod csoportját vezető Tibolddaróc csapatának őszi célja a dobogós helyezés megszerzése volt.

A megyei III. osztályú bajnokság Dél-Borsod csoportját vezető Tibolddaróc csapatának őszi célja a dobogós helyezés megszerzése volt.

– Megfeleltünk az elvárásoknak, hiszen listavezetők vagyunk és eséllyel pályázunk a megyei II-es tagságra – mondta Varga Gergő, a gárda mindössze 22 éves játékosedzője, aki a sportolás mellett az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola másodéves testnevelés szakos hallgatója. – Itt jegyzem meg, hogy korábban már megjártuk a második „vonalat”, ahonnan azért léptünk vissza, mert nem tudtunk ifjúsági együttest indítani. A megyei III-ban sincs utánpótlás gárdánk és ugyanebben a cipőben járnak riválisaink is, így a szövetség nem írta ki ezt a pontvadászatot.

 

Négyes átlag

A daróciak remek mutatókkal rukkoltak ki az őszi idényben. Nyolc meccsükön 31 gólt szereztek, átlagban négyszer vették be ellenfeleik hálóját, miközben hátsó alakzatuk rendre a helyzet magaslatán állt, erről a mindössze kilenc kapott góljuk önmagáért beszél.

– Egységünknek és fiatalos lelkesedésünknek köszönhetjük első helyünket – folytatta Varga Gergő. – A csapat átlagéletkora mindössze 20 esztendő, erőnlétünk remek, ezért olykor vert helyzetből is képesek voltunk fordítani. A Mezőnyárád például már 2-0-ra vezetett ellenünk, aztán beindultunk és 8-2-re diadalmaskodtunk. Pedig hetente csak egy edzést tartottunk, s ha ezt a számot képesek lennénk növelni, kétség sem férhetne hozzá, hogy utcahosszal nyernénk a bajnokságot. Ami az egyéni teljesítményeket illeti: a házi gólkirály Dósa István és Panyi József kiemelkedett társai közül, mindketten igazi vezéregyéniségek voltak, de a többiekre sem lehetett panaszom.

 

Mindent megtesznek

A dél-borsodiak újra a megyei II-be vágynak, ehhez Varga Gergő szerint minden adott a községben. Pályájuk megfelelő, öltözőépületük tökéletes és elegendő pénzzel is rendelkeznek ahhoz, hogy feljebb lépjenek. Az alapozás időpontját még nem tűzték ki, várhatóan január második felében látnak az erőgyűjtéshez. Hazai környezetben dolgoznak majd, szabadtéri és tornatermi foglalkozásokat egyaránt terveznek. Rajthoz állnak a hagyományos Borosi László teremlabdarúgó kupán is, amelyen szeretnének eljutni a miskolci döntőbe. ÉM-KT

 

Gólszerzők

14 gólos: Dósa István

5 gólos: Lázár Viktor, Pásztor Zsolt

2 gólos: Kiss Zoltán, Pusoma István

1 gólos: Panyi József, Balázs Márton

Öngólos: Berecz Sándor (Szakáld)

 

A Dél-Borsod csoport állása

1. Tibolddaróc 8 7 - 1 31-9 21

2. Cserépfalu 8 6 1 1 22-8 19

3. Tiszabábolna 8 5 1 2 23-10 16

4. Tard 8 3 3 2 13-12 12

5. Hejőszalonta 8 3 1 4 24-21 10

6. Mezőnyárád 8 3 1 4 20-25 10

7. Szakáld 8 3 1 4 15-27 10

8. Bükkalja SE Sály 8 - 2 6 6-19 2

9. Mezőcsát II 8 - 2 6 10-33 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!