Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.28. 18:03

Összefogást sürgetnek az erőszak megelőzéséért

<p>A gadnai gyilkosság apropóján, a hasonló esetek elkerülése érdekében sajtótájékoztatót hívott össze Pelczné dr. Gáll Ildikó, a Fidesz-MPSZ alelnöke, országgyűlési képviselő és Gergely Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke.</p>

Az alelnök asszony elmondta a felháborító eset számára az utolsó csepp volt a pohárban, a mostanában elharapózott egyedülálló, idős emberek ellen elkövetett brutális támadások sorozatában. Megkereste Bajnai Gordon, Önkormányzati és Területfejlesztési, és Lamperth MónikaSzociális és Munkaügyi minisztert és pártpolitikán túllépő, halaszthatatlan intézkedéseket javasolt, melyre a miniszterek fogadókésznek mutatkoztak. A megyei alelnök kifejtette: a megyei rendőr-főkapitányság szakértőivel olyan bűnmegelőzési programot dolgoznak ki – szociális ellenőrző szolgálat, jelzőrendszer kialakításával – amellyel elejét lehet venni az ilyen típusú bűncslekményeknek.
-pgy-

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!