Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.26. 17:35

Ajándéközön a Pálfalvi családban

<p>Tiszalúc - Máskor is tele van csomaggal a karácsonyfa kerítve, de most mindenki vágya teljesült - csak rendőrsapkából ötöt kaptak.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Segítünk - Pálfalvi család 2007.12.25."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Seg_t_nk___P_lfalvi_csal_d_2007_12_25_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Segítünk - Pálfalvi család 2007.12.25." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Segitunk-Palfalvi.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Talán az átlagosnál is nagyobb volt a zsongás a Pálfalvi családnál a karácsony előtti napon. A gyerekek a megelőző sürgölődésből megérezték: rendkívüli lesz az idei szenteste. "Hiába dugjuk el az ajándékokat – mondja Piroska, a nevelő anyuka – mindig kifürkészik mire átadnánk. " Szerencsére a szomszédban lakik nagyobbik lányuk, így ott nyert biztos elhelyezést a számtalan csomag.
Az ajándékozáson kívül az ünnepi vacsora, a várva várt esemény ilyenkor. Miklós, a nevelőapa a "konyhafőnök". Elmondja, bár nem egyszerű, de sokkal ízletesebben lehet főzni ilyen nagy adagban, minden finomság bekerülhet a 10 - 15 literes fazekakba. "Tavaly pulyka volt, de az idén nem kaptunk megfelelő méretűt, így két kacsa, egy öt kilós ponty és mintegy két kilogramm borjúhús várja, hogy az ünnepi asztalra kerüljön." Jó pár féle sütemény, pogácsa is az ünnepi asztalokra kerül, mely körül ilyenkor az egész Pálfalvi família összegyűlik.

Névre szóló meglepetés

A Segítünk akciónk során összeírtuk mit szeretnének a gyerekek. Sokan juttatták el kisebb -nagyobb meglepetésüket a tiszalúci apróságoknak. Ketten kértek rendőr sapkát, a felajánlások során azonban jutott mind az öt fiúnak. Csakúgy mint a távirányítós autókból, társas- és építőjátékokból. Krisztián személyre szóló ajándékot kapott, egy plüss macit - a saját méretében. A kislányok is boldogok, jelentősen megbővült a babakészlet és ügyességi, fejlesztő játákokból, könyvekből sincs hiány.
Piroska nem győz hálálkodni, legszívesebben mindenkinek személyesen köszönné meg, hogy ilyen rendkívüli örömet szereztek a gyerekeknek. Koránál és neveltetésénél fogva is a legkomolyabb fiú, Csabi igyekszik csittítani a kisebbeket, de feladja a reménytelen küzdelmet. Tudomásul veszi: most ennek jött el az ideje.

Ünnepi program

Ha elcsitul a karácsonyi ünneplés felkerekedik a család és mint minden évben meglátogatják Marcsit. Első nevelt gyermekük egyévestől ötéves koráig volt náluk, majd visszakerült édesanyjához. Nagyon megszerették, nehéz szívvel váltak meg tőle, de mint Piroska meséli ez hivatásuk lényege: nevelni a rájuk bízott gyermekeket, amíg visszakerülhetnek eredeti családjukhoz vagy önállóvá válnak. A testvérek - ahogyan egymást is nevezik - ezután sem szakadnak el, összekötik őket a közös élmények, mint például ez a karácsony.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!