Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.03. 14:10

Akik nem hagyják az utolsó napra

<p>Miskolc - Ezek a napok talán még nem az igazi, nagy, karácsonyi vásár napjai, de aki teheti, már gyűjti az ötleteket, felméri a kínálatot. Mi a miskolci Skála Áruházban jártunk, ahol az ajándéknakvalók kifogyhatatlan tárházára bukkantunk. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/karacsony-a-foldon/cn/boon-news-em_01-20071203-015055"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Karácsony a Földön </B></A>&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Karácsonyi vásárlás 2007.12.03."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kar_csonyi_v_s_rl_s_2007_12_03_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Karácsonyi vásárlás 2007.12.03." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-karacsonyivasarlas.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Aki kényelmesen, kapkodás nélkül akar vásárolni, jó, ha már most felkeresi az üzleteket. Ezek a napok talán még nem az igazi, nagy, karácsonyi vásár napjai, de aki teheti, már gyűjti az ötleteket, felméri a kínálatot. Mi a miskolci Skála Áruházban jártunk, ahol az ajándéknakvalók kifogyhatatlan tárházára bukkantunk.
- A hétvégén már ünnepi forgalom volt nálunk, ami akcióinknak köszönhető - újságolta Gáspár Tiborné áruházvezető. - Fogyott minden, a fehérneműtől a kabátig. Sokan úgy gondolják, inkább most vásárolnak, mert most még kényelmesen lehet válogatni, és a kínálat is bőséges. Nem érezzük a gazdasági megszorítások hatását - jegyzi meg. - A nagy értékű ajándékok is gazdára találnak.

Vadászgat

A karácsonyi dekorációk között válogat Moklovszky Attiláné.
- Egyelőre nézegetek, vadászgatok - árulja el. - Még nincs konkrét elképzelésem. Nálam az ajándékozás úgy zajlik, hogy megpróbálok belenézni a másik lelkébe, és elképzelni, ő minek örülne. Nekem az a fontos, hogy ő boldog legyen. Csak az a baj, hogy az ajándékra szánt pénz egyre kevesebb.
Vincze Istvánné minden évben korán kezdi a vásárlást, mint ahogy most is.
- Később már nagy a tömeg, és azt nem szeretem - mondja indoklásképpen. - Most éppen a keresztlányomnak keresgélek sálat és sapkát. Aztán a gyerekholmikat is megnézem, a lányom ugyanis babát vár - büszkélkedik. - Pénzem van elegendő, karácsonyra mindig tartalékolok.

Praktikusan

A műfenyőágakat tanulmányozza Gubányi László. Ő az ajándékozásnak praktikus módját választja.
- Vagy öt éve csinálom azt, hogy mindenkinek pénzt adok. Hogy örülnek neki a családtagjaim karácsony után és január elején, amikor mindenki le van égve! Akkor hálásak, hogy nem ajándékra költöttem a pénzt - meséli, aztán megtudjuk tőle, hogy neki nincs kívánsága, mindennek örül, bármit kap. Ez általában ruhanemű, ékszer vagy óra szokott lenni.

Legyen Ön is a szerkesztőnk!

Szerkesztői kontrollcsoportunk nemrég azt javasolta, adjunk ajándékozási tippeket olvasóinknak. Ebben Gáspár Tiborné, a Skála Áruház vezetője volt segítségünkre.

Óvodásoknak: babák, autók, motorok, kreatív játékok, építőjátékok, társasjátékok
Iskolásoknak: számítógépes játékok, MP3, MP4
Középsikolásoknak: divatos ruhák, lányoknál divat a csizmanadrág, csőnadrág, hozzá illő cipők, kiegészítők, állatfigurás papucsok, fiúknak pulóverek
Középkorosztálynak: örök sláger a terítő, ágynemű, törölköző, pizsama, rozsdamentes edények, étkészlet, táska, ridikül, pénztárca, levéltárca, sapka, sál, kesztyű, piciere
összecsukható esernyő, férfiaknak pulóver, ing, nyakkendő
Nagymamák, nagypapáknak: vastag harisnyák, szabadidőruhák, mellények, mamusz, meleg papucs
Barátoknak: karácsonyi figurák, gyertyák, mécsesek, lakásdíszek, fából vagy bőrből készült ajándéktárgyak

Milyen ajándékot szeretne?

Nincs konkrét elképzelésem arról, hogy milyen karácsonyi ajándékot szeretnék. Ami kapok, annak fogok örülni. Olyan tárgy sincs, amit semmiképpen nem szeretnék kapni. A szeretteimre bízom.
Nagy Miklós (38), kőműves

Bármit kapok, mindennek örülök. Igaz, szeretnék egy gyapjúpaplant, de hát arra nincs pénzük a lányaimnak. Inkább én szoktam nekik adni, mert tudom, hogy nekik nagyobb szükségük van rá.
Vincze Mihályné (67), nyugdíjas

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!