Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.27. 15:00

Hét nap

<p>Dr. Süveges László a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központ Gyermek-Aneszteziológiai és Intenzív Osztályának főorvosa 2007. december 13-án közúti baleset során életét vesztette. Búcsúztatása december 28-án 13 órától kezdődik a Megyei Kórház kultúrtermében.&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-suvegestemetese.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Ennyit engedett az élet. Hét napot mikor igazán boldog lehettél, olyan boldog, mint még 42 év alatt addig soha. Akik ismertek, Veled együtt örültek a boldogságodnak melyre oly soká kellett várnod. Hét nap, mikor Anna Pannát láthattad, kezedbe foghattad, feleségeddel együtt gyönyörködhettél kislányodban. Ő rád hasonlít. Bárki ránéz majd arra a csöppségre a Te mosolyodat, vonásaidat fogja látni arcocskáján.
Hányszor telt már el hét nap eddig életedben…. Számtalanszor. Voltak szép hetek melyeket pihenéssel, szeretteiddel tölthettél, de általában munkával teltek a hét napok. Az is előfordult, hogy folyamatosan ügyeletben, készenlétben vagy a mentőknél szolgálatban telt el egy teljes hét. Pihenés nélkül. Mert Te bírtad. Bírtad, mert ez volt az életed, a mindened.
Kisgyermekek és felnőttek ezrei köszönhetik gyógyulásukat, életüket Neked. Imádtad amit csinálsz és hivatásodban fiatalon elérted azt ami keveseknek adatik meg. Ezt is sokan csodálták és becsülték benned. Magas szintű szakmai felkészültséged irigylésre méltó volt, sokan és sokat tanultunk Tőled. Nemcsak gyógyítást tanulhattunk, hanem hivatástudatot, emberséget, keménységet, küzdeni akarást, kitartást, fáradhatatlanságot is. Megmutattad hogyan kell önzetlenül adni és szeretni. Nagyon tudtál szeretni. És Téged is mindenki nagyon szeretett. Téged csak szeretni lehetett. Akár mint kollégát, barátot, társat vagy csak távoli ismerőst, szeretni.
Szerelmese voltál a repülésnek, fényképezésnek, olvasásnak, zenének és először is hivatásodnak. A fényképezőgépedet mindig magaddal vitted, ki tudja mit vagy milyen érdekes esetet lát meg az ember? Egy napon felejtetted otthon, azon az utolsó napon. Maradéktalan boldogságod hetedik napján. Először tölthetted volna együtt az éjszakát pici lányoddal és feleségeddel első igazi közös otthonotokban. Takaros kis házban, csendes környezetben. Olyan helyen ahova mindig vágytál.
Ahol most vagy, tudjuk, hogy onnan is vigyázol a családodra és vezeted Őket. Ahol most vagy remélem ott is mosolyogsz, mosolyogsz mint oly gyakran, azzal a jellegzetes angyali Süvi mosolyoddal. Mindenki így fog rád emlékezni és így talán az itt maradottaknak is könnyebb elfogadni az elfogadhatatlan kegyetlen valóságot. Angyali mosolyod már csak fényképeken és emlékeinkben él tovább, de ott örökké.
Isten Veled, Süvi!

Dr. Kádár Balázs aneszteziológus (a Központi Aneszteziológiai és Intenzívterápiás Osztály dolgozója)

.

A gyászjelentés
Dr. Süveges László a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekegészségügyi Központ Gyermek-Aneszteziológiai és Intenzív Osztályának főorvosa 2007. december 13-án közúti baleset során életét vesztette. Búcsúztatása december 28-án 13 órától kezdődik a Megyei Kórház kultúrtermében.

 

Részvétkönyv:http://www.gyaszhir.hu/Reszvetkonyv-26029.html

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!