Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.21. 06:04

Kasszagondok

<p>Nagyon sok család szembesül mostanában – és sok esetben nem először – azzal a ténnyel, hogy a közös családi kasszába befolyó összegek nem fedezik a kiadásokat. De miként lehetünk úrrá az anyagi gondokon? <STRONG>Szaniszló Bálint jegyzete</STRONG></p>

Nagyon sok család szembesül mostanában – és sok esetben nem először – azzal a ténnyel, hogy a közös családi kasszába befolyó összegek nem fedezik a kiadásokat. Az egyik lehetőség a tervezett bevételek és kiadások közti különbség csökkentésére a kiadások farigcsálása, amely bizonyos szinten túl már szinte lehetetlen, mert a fűtés, víz, villanyszámlákat igenis ki kell fizetni és enni is kell és a buszbérlet is drága és a gyerek iskolábajárásának is vannak „költségvonzatai”... Ilyenkor nagyon sokan fordulnak a másik lehetőséghez, a bevételek gyarapításához. Ennek egyik módja a hitelfelvétel. Pénzintézeteink ebben igyekeznek kedvünkben járni és napról-napra olyan ajánlatokkal bombáznak minket, amelyek – legalábbis a reklámok alapján – egyszerűen visszautasíthatatlanok. Aztán, ha túlvállaljuk magunkat hitelekből, jön a letiltás a fizetésre, viszik az autót, vagy jelzálogot tesznek a laksára. Ember legyen, aki bírja törleszteni.

Most valami ilyesmi van a helyhatóságoknál. A megyei önkormányzat például annyi hitel felvételére kényszerült és kényszerül idén is, de azt senki nem tudja megmondani, hogy mikor és hogyan tudja majd törleszteni.

Kapcsolódó anyag:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!