Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.14. 21:40

Fáklyával a hősök emlékére

<p>Miskolc - Fáklyás felvonulással emlékeztek az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc hőseire Miskolc vezetői, az MSZP és az MDF városi szervezeteinek képviselői, valamint közel 100 fős egybegyült tömeg péntek este.</p>

 Fáklyás felvonulással emlékeztek az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc hőseire Miskolc vezetői, az MSZP és az MDF városi szervezeteinek képviselői, valamint közel 100 fős egybegyült tömeg péntek este.

Az ünnepség a Herman Ottó Múzeum előtt álló Görgey-szobornál kezdődött. A Himnuszt a Miskolci Ifjúsági Fúvószenekar játszotta el, majd az emlékezők Juhász Gyula: Március idusára című versét hallgathatták meg Simcsák Huba előadásában.

Elsőként Szűcs Erika és Fedor Vilmos alpolgármesterek helyezték el a szobornál az emlékezés koszorúit, majd az MDF és az MSZP városi szervezeteinek képviselői hajtottak fejet a ’48-as tábornok szobra előtt.

A fáklyás menet ezek után a Palóczy-emlékműhöz vonult. A felvonulást nem zavarta meg semmilyen rendbontás. Az Avas lábánál található emlékmű előtt Molnár István szavalta el Petőfi Sándor: A magyarok istene című költeményét, majd újabb koszorúzás következett.

Az egybegyűltek közösen elénekelteé a Szózatot, az emlékmű köré szúrták égő fáklyáikat, majd csöndben elvonultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!