Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.15. 15:00

Gimnázium működik Sajókazán - két tanteremben

<p>Sajókaza - Az elmúlt év szeptemberében gimnázium kezdte meg működését Sajókazán, helyileg az általános iskola két tantermében. Elsősorban nyelvtanításra és az informatikai ismeretek oktatására specializálták magukat.</p>

Öt éves a gimnázium, az igazgató Derdák Tibor. Hátrányos helyzetű, ezen belül is főleg roma gyerekek járnak ide, minden nap délutánonként két tanteremben folyik az oktatás, mivel Sajókazán más időpontban nincs szabad tanterem sehol. Elvileg a nyolc osztályt végzetteket vették fel ide, de felzárkóztatási programjuk is van. Öt éve vették fel a kapcsolatot a sajókazaiak az ózdi tehetséggondozó iskolával, két sajókazai diák fényesen helytállt: egyikük Miskolcon tanul jogot, a másik pedig Szekszárdon szociológiát. A sajókazai gimnáziumba Sajókazáról két tanáruk van, de nyugdíjasokat is alkalmaznak, Miskolcról, Kazincbarcikáról, sőt Budapestről is járnak tanítani a sajókazai gimnáziumba.

B. Gy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!