Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.17. 15:40

Felfüggesztett börtön a fiát megszúró anyának

<p>Miskolc - Két év, három évre felfüggesztett börtön - hangzott a megyei bíróság dr. Szabó József vezette bírói tanácsa előtt csütörtökön délután, amikor a fiát mellkason szúró kazincbarcikai asszony ügyében hoztak ítéletet.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> A Büntető törvénykönyv</B></A></p>

Az erős felindulásból elkövetett emberölés kísérlete miatt perbe fogott asszony csütörtökön délelőtt utolsó szó jogán elmondott gondolatai közben elsírta magát és mint korábban tette, most is megbánást tanúsított.

Enyhítő körülményeként javára szólt például az, hogy amikor egy esztendeje fiával ismét vitába keveredett, az addig megélt megaláztatások valamennyi negatív hatásaként "kicsordult a pohár". Ennek hatására erősen felindult állapotba került. Nem bírta tovább, hogy fia rendszeresen bántalmazta is. Most kést ragadott és döfött. A szúrás azonban nem volt nagy erejű, mégis behatolt gyereke mellkasán a penge. A másik pillanatban azonban már rádöbbenve tettének súlyosságára, azonnal mentőt hívott fiához az asszony

A gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhetően megmentették a fiú életét. A büntetőeljárás során a fiú megbocsátott anyjának. Az asszony megbánta tettét.
A taláros testület mérlegre tette a tárgyi bizonyítékokat, a tanúvallomásokban elhangzottakat, a szakértői véleményben foglaltakat, a bűncselekmény bekövetkezéséhez vezető út körülményeit, valamint azt, hogy a vádlott a történtek után azonnal segíteni próbált és mentőt hívott, végül bűnösnek mondta ki a nőt, de az ezért a bűncselekményért kiszabható szabadságvesztési tétel alsó határnak megfelelő két év börtönnel szankcionáltak. A büntetés végrehajtását pedig három évre felfüggesztették.
A vádlott és védője, de az ügyész sem jelentett be fellebbezést a határozat ellen, ezért az ítélet a kihirdetést követően azonnal jogerőssé vált.

Kapcsolódó cikkek:

  • Korábbi képeink: Késelés a sétálón 2007.09.21. Késelés a benzinkútnál 2006.05.17.
  • Mellbe szúrta fiát az anya Kazincbarcikán
    Akár nyolc év börtön is kaphat az a kazincbarcikai asszony, aki egy évvel ezelőtt összeveszett fiával és kést ragadott, majd mellkason szúrta gyermekét. A vád szerint erős felindulásban szúrt az asszony…

  • Le akarta kaszabolni családját Mezőkövesden
    Akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat az a mezőkövesdi férfi, aki még 2006 karácsonyán késsel akarta lekaszabolni családtagjait. Feleségét és gyermekeit bántalmazta, majd késsel fenyegette... 

  • Nem akart szúrni
    "Nem akartam megszúrni a fiút – mondta - de amikor a sörözőből feljöttem barátaimmal, többen is követtek bennünket. Engem a falhoz löktek és sörösüveggel le akartak csapni. Ekkor vettem elő a kést, amit egyik cimboránknak vettünk ajándékba, de nálam maradt."

  • Szurkálás a hajléktalanszállón
    Megszurkálta 35 éves társát egy 34 éves férfi a győri hajléktalanszállón.

  • Újabb késelés: az áldozat egy hajdúdorogi tinilány
    Ismeretlen tettes szúrt oldalba egy 16 éves lányt Hajdúdorogon egy Agyag utcai családi ház udvarán.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!