Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.19. 11:19

Olvasói levél: Helyzetjelentés a selyemréti strandról

<p>Miskolc - Annak idején volt egy Gulyás Józsi bácsi nevű dolgozó, aki teljesen egyedül mindent ellátott, amit most több ember lát el. Ő tudta a vendégek kívánságait, és majdnem mindenkinek kedvére keverte a vizet.</p>

Szeretnék helyzetjelentést adni selyemréti strandról. Mint köztudott, a jó meleg termálvíz a Szinva-patakba folyik. Az első hidegvizes medence üzemel. De hogy? Hát úgy, hogy hideg a víz, mínusz fokok vannak, a sátrat pedig március közepén lebontották, mondván, hogy nincs pénz a fűtésére. Dolgoznak itt sokan, és ha azt kérjük, hogy megfagyunk, hát engedjenek már meleg vizet a medencébe, akkor azt mondják, hogy nem lehet, mert a számítógép állítja be. Szörnyűek ezek az állapotok. Annak idején volt egy Gulyás Józsi bácsi nevű dolgozó, aki teljesen egyedül mindent ellátott, amit most több ember lát el. Ő tudta a vendégek kívánságait, és majdnem mindenkinek kedvére keverte a vizet. A mai cudar viszonyokat a bőrünkön érezve sokszor emlegetjük Gulyás Józsi bácsit, aki már megtért Alkotójához. Dél felé már melegszik valamennyire a víz, de akkorra már ez a kis medence is annyira megtelik, hogy nem lehet úszni benne, de megállni sem lehet, mert akkor meg hideg. A gyerekek szája kék-lila, megmelegedni nem lehet sehol. Az öltözőtermek hidegek, mert egész éjjel szellőztetnek. Hátul folyik ugyan a jó meleg termálvíz a Szinvába, de mire odaér a didergő, addigra megfagy, mire visszaér, szintén megfagy. Azt gondolom, hogy sok gyerek vagy felnőtt most szerzi be későbbi mozgásszervi betegségét. Jöjjön már ki ide valamelyik közjogi tótumfaktum, és üljön bele ebbe a hideg vízbe szeles időben, és csücsüljön benne vagy fél órát. Jó lenne, ha hozzászólnának azok, akik ezt olvassák, hátha akad még olyan bölcs ember, aki megmondaná, hogyan lehet megoldani ezt a tébolyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!