Borsod-Abaúj-Zemplén

2010.11.12. 15:44

Hamis bombariadó a BorsodChemben

<p>Bombariadó volt csütörtök este a Borsodchemben. Egy eddig ismeretlen személy este 8 óra körül betelefonált a kazincbarcikai rendőrkapitányságra és azt mondta, hogy a vegyipari társaság 4-es kapujánál robbanószerkezetet helyezett el.</p>

Gaskó Bertalan, a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy a bejelentést követően azonnal lezárták a 26-os számú főutat és elkezdték a telephely átvizsgálását. A gépjárműforgalmat az ipari útra terelték, a gyalogosoknak és a műszakváltás miatt érkező, vagy távozó dolgozóknak pedig várakozniuk kellett. A terület átvizsgálását a szakemberek késő éjszaka befejezték, s mivel nem találtak bombát, ezért az útzárat 23 óra előtt feloldották.

Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere a bejelentést követően értesült a történtekről:

- Nagyon szomorú vagyok, hogy egy ember felelőtlen szórakozása miatt ilyen esemény történt városunkban. A BorsodChem kiemelten veszélyes üzemként egyébként is fokozott figyelmet kap és egy ilyen hír hallatán megindulnak a találgatások és a félelmek. Szerencsére a bomba csak vaklárma volt, és én nagyon bízom benne, hogy a rendőrség megtalálja azt a személyt, aki meggondolatlan tettével az itt élőkben ilyen felesleges izgalmakat és félelmeket keltet – mondta Szitka Péter.

Az ügyben a kazincbarcikai rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!