Borsod-Abaúj-Zemplén

2010.11.12. 15:57

Versek, madarak és az időjárás Encsen

<p>Versek, ismeretterjesztő kötetek és előadások az encsi könyvtári esték programjában.</p>

Könyvbemutatókkal és sokszínű előadássorozattal várta az érdeklődőket az elmúlt hetekben az Encsi Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Az őszi könyvtári esték keretében három könyvbemutatót rendeztek. A versek kedvelői Frankóné Kecskés Borbála: Felhők könyve című kötetét ismerhették meg, melyben a felnőttek és a gyerekek is találnak izgalmas olvasnivalót.

A másik bemutatott könyv Sándor Róbert áldozatos kutatómunkáját dicséri. Ő szerkesztette ugyanis Encs fügödi településrészének neves, világhírű ornitológusa, dr. Thóbiás Gyula munkásságáról megjelent könyvet „dr. Thóbiás Gyula - emlékezés egy elfeledett ornitológusra” címmel. Szintén a napokban ismerhették meg az olvasók Szádváry Gyula nyugalmazott baktakéki pedagógus (aki az országos kéktúra útvonalának háromszoros teljesítője), A „Túraélmények Írottkőtől Hollóházáig Rockenbauer Pál emlékére” című könyvét. A bemutatót filmvetítés egészítette ki.

Szent Erzsébetről

A három „könyves” program mellett különleges és sok új ismeretet tartalmazó előadást hallgathattak meg az érdeklődők az őszi könyvtári napok keretében Árpád-házi Szent Erzsébet életéről. A sorozat zárásaként Szeszélyes évszakok címmel november 18-án délután 5 órától találkozhatnak az érdeklődők Dávid Mihály meteorológussal, aki megpróbálja értékelni az idei változékony időjárását, és bemutatja a jövő évi időjárást megjósló „Dávid-féle” naptárat.

- ÉM-KHE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!