Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.20. 17:29

Rovásírás verseny Diósgyőrben

<p>Miskolc, Diósgyőr - A Mandorla Egyesület által meghirdetett Miskolci Csulyák István rovásírás verseny döntőjét hétfőn rendezték meg Diósgyőrben: három kategóriában, kilenc tanuló mérte össze erejét írásban és szóban.</p>

A miskolci Mandorla Közművelődési Egyesület Miskolczi Csulyák István rovásírás versenyt hirdetett Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és határon túli iskolások számára. A versenyre - melynek döntőjét hétfőn tartották Diósgyőrben - a szervezők egyéni indulók jelentkezését várták, három korcsoportban.

Az I. kategóriában (általános iskola alsó tagozat) aztán a miskolci Encsi Dorottya bizonyult a legjobbnak, a II. kategóriában (általános iskola felső tagozat) Bakos Eszter (Erdőtelek) lett a legjobb rovásíró/olvasó, míg a III. kategóriában (amelyet a középiskolások részére írtak ki a szervezők) a miskolci Ölveczki Gyula érdemelte ki a legjobbnak járó címet, jutalmat.

A verseny "szóbelijének" szünetében Dr. Rózsa Györggyel, a Mandorla Egyesület elnökével beszélgettünk: nézze meg videóinterjúnkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!