Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.28. 17:10

Új pályázatra várnak, de hiába

Miskolc - Nem írták alá a szerződéseket, így a város elvesztett közel egymilliárdot.

Miskolc - Nem írták alá a szerződéseket, így a város elvesztett közel egymilliárdot.Közel egymilliárd forint uniós forrást veszített el Miskolc csak a tapolcai idegenforgalmi beruházások meghiúsulása miatt, mondta lapunknak Tompa Sándor szocialista önkormányzati képviselő, aki a témát már hétfői sajtótájékoztatóján is érintette.

Kérdésünkre kifejtette: a miskolc-tapolcai Balrangfürdő mellett uniós pályázat segítségével épült volna egy négycsillagos szálloda, bővítették volna a fürdő melletti gyógyászai centrumot, és megalakulhatott volna a Tapolcai Turisztikai Klaszter. A szállodaépítésre 450 milliót nyert a város, a gyógyászati központ bővítésére 500 milliót, a klaszteralakításra pedig 30 millió forintot.

Nem tetszettek

Az okokról szólva a képviselő elmondta: az önkormányzati választások előtt a régi városvezetés már nem akarta aláírni a szerződéseket, az újnak pedig nem tetszettek a tervek, ezért hiúsultak meg a tervek. Így a pénz most visszakerült az észak-magyarországi nagy kalapba, és újra kell pályázni a forrásokat. A mostani városvezetés új pályázatok kiírására vár, csakhogy a júniusra ígért idegenforgalmi fejlesztésre vonatkozó kiírások nem jelentek meg, jelezte Tompa Sándor, hozzátéve: ha idejében aláírják a szerződést, ma már folynának az építkezések.

ÉM


Miskolctapolca - Az egykor szebb időket is élt strand Miskolctapolcán most romokban hever.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!