Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.20. 18:38

Zöld Nyíl újratöltve: Selyemrét - Tiszai pályaudvar

<p>Miskolc - A villamospálya felújítása a Zöld Nyíl Villamos Projekt keretében a Tiszai pályaudvar és a Tüzér utca között is folytatódik, ezért a Tiszai pályaudvartól a Selyemrétig (közel 2 hónapon át!) villamospótló járatok közlekednek. Ugyanakkor nem árt a személygépkocsival közlekedőknek is résen lenni!</p>

Megírtuk, hogy az úgynevezett TSVP jelölésű járat a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között közlekedik. A járat a Selyemréten a Zielinszky utcában áll meg, ahol a járatra le- és fel lehet szállni. Útvonala a Selyemrét irányába: Kandó Kálmán tér (Tiszai pu.) – Baross u. – Bajcsy-Zs. u. – Zielinszky u. (Selyemrét), míg a Tiszai pályaudvar irányába: Zielinszky u.– József A u. – Baross u. – Kandó K. tér.

Az izgalmakat fokozza, hogy a Tiszai felé személygépkocsival közlekedők félpályán - lámpás és "emberi" irányítással - közelíthetik meg az állomást. (És persze vissza...) Ugyanakkor az autósoknak nem árt tudni, hogy a Szinva utca eleje is le van zárva a Tiszai "felől" - a forgalom elől! Így, aki korábban a Zsolcai körforgalom felé ezen az útvonalon került, lehet, hogy jobban jár, ha a 3-as számú főút kivezető szakaszát választja már a Búza tér, Soltész Nagy Kálmán utca irányából.


Nézem ezt a bizonyos „minta” villamosmegállót az Augusztus 20 strandfürdőnél, és mindig az a mondás jut eszembe, amit apai nagyapám hangoztatott, amikor valaki túl flancos, nem az életmódjához illő bármire tett szert: fiam, mondtam én nem való a parasztnak a szőnyeg… Ő ezt abszolút joggal mondhatta, hiszen ő is paraszt volt, a földet túrta egész életében. Kiss László jegyzete.


Mint arról már korábban beszámoltunk, a Zöld Nyíl villamos nagyprojekt kivitelezése miatt csütörtöktől újabb változásokkal találkozhatunk a (tömeg)közlekedésben. (2 hozzászólások)


Az MVK Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Utasait, hogy 2011. június 20-án és 21-én a 21-es, valamint június 22-én és 23-án pedig az 1-es és 1A-s autóbuszok vonalán a menetrendben közzétett garantáltan alacsonypadlós járatok helyett a meghirdetett járatok utáni indulásban közlekedik alacsonypadlós autóbusz. (2 hozzászólások)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!