Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.12. 11:14

Sok volt a szabálysértés Miskolcon a napokban

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányságon június 11-én, 9 főt, köztük 4 nőt vettek szabálysértési őrizetbe.

Miskolc - A Miskolci Rendőrkapitányságon június 11-én, 9 főt, köztük 4 nőt vettek szabálysértési őrizetbe. Az okok palettája színes, hiszen a tiltott kéjelgők mellett, garázdákat és tolvajokat is előállítottak a rendőrök.

Egy 17 éves tiszalúci fiú és társa az egyik miskolci áruház parkolójában előzetes szóváltás nélkül bántalmazott egy hasonló korú miskolci fiatalembert. Ezt követően eltulajdonították mobiltelefonját, pénztárcáját, a benne lévő személyes irataival együtt.

Egy 29 éves miskolci asszony a lakóház folyosóján a lift előtt obszcén kifejezéseket kiabált, és két alkalommal a lift ajtó drótüveg ablakába öklével beleütött, mely során az betört. Cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Két miskolci fiatal nőt védett övezetben tiltott kéjelgés miatt ért tetten a rendőrjárőr.

Egy miskolci nőt és férfit Bükkaranyoson ért tetten a rendőrjárőr, amikor az egyik telken illetéktelenül éppen áfonyát szedtek. Elfogásukkor már 5,5 kg gyümölcs volt a kosarukban.

Egy 53 éves tiszakeszi férfi Miskolcon egy köztéren kitépett és csokorba rakott rózsákat, cselekménye közben a polgárőrök érték tetten.

Az egyik miskolci üzletben a biztonsági őr érte tetten azt a 34 éves férfit, aki eltulajdonítási szándékkal kabátja zsebébe rejtett egy fél literes vodkát.

Éjszaka a Szirmai városrészben arra lett figyelmes a rendőrjárőr, hogy egy férfi a kerékpárján egy nagy táskát tolt. Az igazoltatás során a táskából előkerült nagyobb mennyiségű sárgarépa és hagyma, melyről a férfi elmondta, hogy Miskolc-Szirma és Martin kertváros között lévő körbekerítetlen veteményesekből tulajdonította el.

Információs háttér

A közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló 2010. évi LXXXVI. törvény szigorító rendelkezései értelmében 2010. augusztus 19-től a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői - legyenek azok fiatal vagy felnőtt korúak - elzárással is sújthatóak. A rendőrség többek között ezen ügyekben is a tényállás felderítése, az elkövető kilétének megállapítása, valamint a bizonyítási eszközök felkutatása és biztosítása érdekében úgynevezett *bírósági eljárást előkészítő eljárást* folytat le. Ennek során - tettenérés esetén - az elkövetőt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából őrizetbe veheti.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs iroda


Az encsi piactér közelében ketten támadtak rá egy fiatal nőre a napokban.


A napokban egy györgytarlói férfi - mielőtt a rendőrök elfogták volna - kaszával akart többeket megsebesíteni. A rendőrség gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé.


A közelben játszó gyermekeket is megriasztotta az a férfi, aki Hernádszentandráson egy baltával vágott szét egy buszmegállót.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!