Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.14. 12:47

Zempléni Fesztivál: szerényebb, de színvonalas

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Az idén csak kilencnapos lesz a Zempléni Fesztivál, ám gazdag programmal.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Az idén csak kilencnapos lesz a Zempléni Fesztivál, ám gazdag programmal.

A Zempléni Fesztivál - augusztus 12. és 20. között - a csökkent anyagi támogatás ellenére is igyekszik megfelelni minősítésének. Aki nem tudná: a Fesztiválszövetség 2009-ben „Kiváló Minősítésű Művészeti Fesztivál” kategóriába sorolta rendezvényt, amelynek különleges vonzereje, máshoz nem hasonlítható jellegzetessége a műfaji és területi sokszínűség. A régió kulturális–turisztikai–gasztronómiai komplexitást kínáló nyári rendezvénysorozatát 1992-ben a Liszt Ferenc Kamarazenekar indította el Sárospatakon és még három településen. Azóta a helyszínek is kibővültek, a zempléni települések legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein rangos komolyzenei koncertek, színházi-, táncos és jazz-estek, kirándulások, kiállítások várják a közönséget.

Mint korábban is, a magyar művészeti élet kiválóságai mellett számos külföldi vendég együttes és szólista lép fel a fesztiválon, e kulturális csemegékre lapunk mint támogató is időről időre felhívja majd a figyelmet. Egyelőre ajánljuk: tallózzanak a fesztivál honlapján (www.zemplenfestival.hu), s várják a kezdetet! A nyitóhangverseny a Sárospataki Rákóczi-várban lesz, Miklósa Erikával és a Budafoki Dohnányi Zenekarral.

ÉM-SzK


A jubileumi, huszadik Zempléni Fesztivál következik elsősorban a Liszt-év jegyében.


Kilépett a főszponzor az idén húsz éves Zempléni Fesztivál támogatói közül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!