Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.08. 13:39

Sétáló utca: szemetet a helyére

Miskolc - Korábban probléma volt, hogy szemetes a miskolci belváros. Rövidke sétánk kapcsán (ismét) bebizonyosodott, hogy aki akarja, az bedobhatja a szemetesbe, ami oda való.

Miskolc - Korábban probléma volt, hogy szemetes a miskolci belváros. Rövidke sétánk kapcsán (ismét) bebizonyosodott, hogy aki akarja, az bedobhatja a szemetesbe, ami oda való.

A Tulipán tömbtől, azaz a Széchenyi utca páros oldalától kezdtük el számolni és vizsgálni azt, hogy a miskolci belvárosban elegendő szemetes edény áll-e rendelkezésre. Összességében kijelenthető: teljes mértékben!

A már említett Tulipán tömbtől, vagyis az Ady hídtól a Centrum Áruház kereszteződéséig nyolc darab fém edénybe dobhatjuk bele szemetünket, igaz ezek közül egy "mobil" volt, ugyanis az egyik üzlet tulajdonosa helyezte ki azt a boltja elé. Tovább haladva a Villanyrendőr felé további kilencet, vagyis összesen 17 darab "kukát" vettünk lajstromba. Ezek mindegyike nem mellékesen jó állapotban, sérülésmentesen várták "vendégeiket". A Sötét kapuig még hat darab, majd újabb fejszámolás után kijelenthetjük: az Erzsébet térig - az Ady hídtól - 31 darab szemetes edény vár bevetésre a miskolci sétálón. (A 32. az Aranyszarvas Gyógyszertár előtt található.) Maradva a páros oldalon, néhány méterrel feljebb, a Városház térig további három "figyel"; azaz összesen 35 darab szemetesbe - és nem a földre - dobhatjuk a hulladékot!

Nem sokkal rosszabb a helyzet a Sétáló páratlan oldalon

De amiért kevesebb edény van, annak prózai az oka: a Széchenyi utca azon oldalán több helyen is felújítási munkálatok zajlanak, s így a felállványozások miatt több helyen is "szünetel" a szemetes edények funkciója. Újabb összegzés után ismét csak a korábbiakat tudjuk idézni: aki akarja, az bedobhatja a szemetesbe, ami oda való. De semmiképpen sem mellé, vagy a földre. De ez már egy másik történet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!