Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.12. 12:31

Sokszínű parkolási térkép Miskolctapolcán

Miskolctapolca - Ha nem ismeri a helyi, a miskolctapolcai parkolási viszonyokat az ember, akkor bizony érdekes szituációkba kerülhet. Hányféleképpen parkolhatunk Miskolctapolcán? Lássuk!

Miskolctapolca - Ha nem ismeri a helyi, a miskolctapolcai parkolási viszonyokat az ember, akkor bizony érdekes szituációkba kerülhet. Hányféleképpen parkolhatunk Miskolctapolcán? Lássuk!Miskolctapolca "város" felőli útja felől (Miskolctapolcai út) - valljuk, elég kevesen jönnek a hegyen át, például a Fenyő utca irányából - balra azonnal találunk óriási parkolóhelyet. A placc éjjel-nappal nyitva nap és nem mellékesen ingyenes. (A téli időszak egy részét leszámítva, amikor is a város lelakatolja a sorompót az úgynevezett ralizók miatt.) Ez a parkoló a nem lusta populációnak ajánlott, hiszen innen a Barlangfürdő még jó néhány percnyi sétára található. Figyelem! Nem árt odafigyelni a hétvégén a helyen bringázó, görkorizó miskolciakra!

Azok, akik tovább autóznak az MVK buszvégállomása felé, a balos kanyar szomszédságában, a hotelnél már integető, "P" betűs mellénnyel ellátott srácokkal találkozhat, akik fél ezer forint körüli összegért egész napos, zárt parkolót ajánlanak a fáradt utasnak. Igen, ugyancsak ebben a kanyarban fejtette (fejti?) ki áldásos tevékenységét a korábban jól menő vállalkozó, aki a közeli "szellem hoteljának" parkolójába invitálta az első bálozókat. Arra a bizonyos parkolóra azért emlékezhet a közvélemény, mert néhány éve az ott parkoló autókból, buszból tűnt el ez, meg az...

A magán, a Régiós, meg az ingyenes

De menjünk tovább! Az iskola udvar kerítése mellett és kicsit beljebb a Bay Loginál is letehetjük autónkat. Ez már a Régiópark felségterülete, ezért járuljunk a nagy ezüst automatához és tömjük meg. A legfontosabb: legyen nálunk fémpénz és dobjunk bele bőven! A "rutinosabbak" viszont nem érik be ennyivel, kis túlzással a Barlangfürdő kapujában hagyják autójukat. Igaz nekik már mozgáskorlátozott parkolókártya figyel a szélvédőjük mögül.

Persze ez nem minden. Aki régimódi, és tudat alatt még mindig a szép emlékű Tapolcai Strandfürdő közelében érezné biztonságban kocsiját, ugyancsak találhat helyet. Azon a környéken is megteheti: állhat Régiópark által üzemeltetett helyen, választhatja a fizetős magánt, de akár beállhat a volt fürdő területére is, amely úgy tudjuk, hogy jelen pillanatban ingyenes.

Összességében olyan sokszínű a miskolctapolcai parkolási térkép, mint némi képzavarral a londoni populáció. Ha betartjuk a szabályokat és tudjuk, hogy mit kapunk a parkolásra áldozott pénzünkért, akkor nem hibázhatunk.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!