Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.23. 11:10

Szent István–nap Sajóvámoson

Sajóvámos - A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepséggel készült a község államalapító királyunk napjára. Már kora délelőtt megkezdődött a program a helyi vendéglátóegységek focibajnokságával. Idén is remek meccseket láthatott minden szurkoló.

Sajóvámos - A korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepséggel készült a község államalapító királyunk napjára. Már kora délelőtt megkezdődött a program a helyi vendéglátóegységek focibajnokságával. Idén is remek meccseket láthatott minden szurkoló. A szélesebb nézősereg számára a programok délután kezdődtek, egy órától a Kalamajka bábszínház várta a legkisebbeket, két órától pedig a Pénzügyőr Fúvószenekar adott pompás koncertet. Három órától a Miskolci Musical- és Dalszínház éneke és tánca szórakoztatta az egyre népesebb közönséget.

A hagyományosan négy órakor kezdődő ünnepi műsort Komjáthy Lajosné polgármester asszony köszöntője nyitotta, utána a három helyi egyház vezetője mondott beszédet, majd megáldották a kenyeret. Az új kenyeret a helyi Arany János Általános Iskola tanulói kínálták körbe a vendégeknek. A műsort az óvoda ballagó gyerekeinek, és az iskola tanulóinak versei és tánca, illetve a Sajóvámosi Népdalkör aratódalai zárták.

Folytatásként Tóth Biankát és Tóth Boldizsárt, két fiatal, de már komoly versenyeken is remek eredményeket elért latin táncost csodálhatott meg a közönség. A műsoruk után következő gyermektáncverseny zsűrijét is ők adták, elmondásuk szerint az utánpótlás úgy látják biztosított.

Kovács Kati volt a sztárvendég Sajóvámoson

17:30-kor lépett a színpadra a nap sztárvendége: Kovács Kati. Fantasztikus hangjával és egyéniségével, fülbemászó dallamaival, és még most is hihetetlen bájával valósággal elvarázsolta a publikumot.

Az őt követő három helyi tánccsoportnak szintén hatalmas sikere volt. Mind a Sajóvámosi Néptánccsoport, mind az újonnan alakult Dream Dance, és az Art Revolution tánciskola helyi tagozata kitett magáért, új, vagy felújított koreográfiákkal, szép ruhákkal, és mosolygós arcokkal léptek a parkettre.

Este a Becman Stuntrix Madness Motoros kaszkadőrshowja tette még emlékezetesebbé a napot, látványos akcióik és fényeik hosszan tartó emlékek lesznek a benzingőz szerelmeseinek.

A sötétség beálltával tábortűzgyújtás és kívánságlampion-eregetés után kezdődött az utcabál, mely hajnalig tartott. 

- Kelemen Gábor -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!