Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.23. 11:43

Leszakadt utat állítottak helyre Miskolcon

A beruházás nettó értéke csaknem hatvanmillió forint, melyhez jelentős vis maior pályázati támogatást nyert az önkormányzat.

A beruházás nettó értéke csaknem hatvanmillió forint, melyhez jelentős vis maior pályázati támogatást nyert az önkormányzat. A 2011. januári és márciusi gyors hóolvadás miatt mintegy 107 méteres szakaszon csúszott meg a domboldal a Bodó tetőn, majd 2500 m2-en tovább suvadt. Az út teljesen megsemmisült, a távvezetéket tartó oszlopok bármikor kidőlhettek volna.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a nehéz gazdasági helyzet ellenére azonnali intézkedést rendelt el a közvetlen balesetveszély miatt, így a munkálatok még a pályázat elnyerése előtt megkezdődtek. Közben a Miskolci Önkormányzat benyújtotta vis major pályázatát, amit elnyert. A beruházás összköltsége 60 millió forint, ebből 40 millió forintot nyert el az önkormányzat.

A helyreállítási munkák 2011. július 01-jén kezdődtek és mára már biztonsággal használható az út, elhárult a balesetveszély.

M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!