Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.02. 08:22

MVK: jól vizsgázott a Zöld Nyíl

Miskolc - Közel félév után, csütörtökön járt először a villamos a Kilián városrészig. Hogy vizsgázott?

Miskolc - Közel félév után, csütörtökön járt először a villamos a Kilián városrészig. Hogy vizsgázott?„A csütörtöki napon lépett életbe az őszi menetrend, melynek legnagyobb újdonsága, hogy újra járnak a villamosok a Tiszai pályaudvar és a Diósgyőri Gimnázium, illetve a Vasgyár között” – állt a közlekedési vállalat közleményében.

Az első nap tapasztalatai pozitívak voltak: mind a villamosközlekedés, mind az új menetrendszerinti autóbusz közlekedés zavartalanul beindult – tudtuk meg. A reggeli csúcsidőben egyes járatokon rövidebb szakaszokon jelentősebb utas-kihasználtsággal közlekedtek a villamosok, azonban rásegítő járatok beállítására nem volt szükség – tájékoztatták lapunkat.

Csakúgy, mint tavaly novemberben, most is meg kell szokniuk az autóval közlekedőknek, hogy újra járnak a villamosok a Diósgyőri Gimnáziumig a Tiszai pályaudvartól, hiszen már a kora reggeli órában volt egy villamos - személyautó koccanás a Szent Anna térnél – tájékoztatott a közlemény. Emiatt a város irányába egy jármű esetében előfordultak utas lemaradások. Ők azonban a következő 3 perccel később érkező járművel el tudtak utazni. Az 1-es 1A-s járművek általában ütemesen közlekedtek a belváros irányába, a Dózsa György utcánál fordultak elő összefutások – tudtuk meg.

Az MVK Zrt. arra kéri az autósokat és kerékpárosokat, hogy az Újgyőri főtér megváltozott forgalmi rendjét tartsák be, mivel tapasztalható volt, hogy a belváros irányába közlekedők a villamossíneken közlekednek, ami fokozottan balesetveszélyes. Azt is megtudtuk: a helyszínen lévő kollégák beszámolója szerint az utasok többsége örült, hogy a villamosok újra közlekednek a Diósgyőri Gimnáziumig illetve a Vasgyárig.

ÉM-NSZR

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!