Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.13. 14:38

Rendbeteszik a miskolci tereket

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 2011. szeptember 14-én, szerdán a Szinva teraszon végez munkálatokat. A meglazult kövek javítását, visszahelyezését 8.30-kor kezdik meg, majd a Széchenyi szobor talapzatát teszik rendbe.

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 2011. szeptember 14-én, szerdán a Szinva teraszon végez munkálatokat. A meglazult kövek javítását, visszahelyezését 8.30-kor kezdik meg, majd a Széchenyi szobor talapzatát teszik rendbe.

Nagyobb munkálatok a miskolci tereken a jövő héten kezdődnek. A jelenlegi városvezetés a költségvetésből idén 5 millió forintot biztosít a pályázati támogatással megvalósult projektek utókezelésére. A Hősök tere, a Déryné, a Kazinczy utca és a Szinva terasz rendbetételére az önkormányzat leadta a megrendelést a Városgazda Nonprofit Kft.-nek. A Városgazda munkatársai felmérték a hiányosságokat, beszerezték a hiányzó köveket és a jövő héten kezdik meg 2 millió 800 ezer forint értékű helyreállítási munkálatokat.

A 2005 őszén átadott Szinva terasz 450 millió forintjába került a városnak

A Szinva teraszra a kivitelező egy év garanciát, 3 év szavatossági időt adott, majd ezt követte az úgynevezett alkalmassági idő. Ez utóbbinál már a megrendelőnek kell bizonyítania, hogy a hibát a kivitelező követte el. A kivitelező ugyanis csak a rendeltetésszerű használat közben bekövetkezett hibákért vállal felelősséget. A kivitelezőt az átadás utáni években senki sem kereste meg az előző városvezetéstől szavatossági problémákkal. Állítólag akkor eleget tettek volna garanciális kötelezettségüknek. A miskolci Erzsébet tér csaknem 70 millió forintba került. A Szinvát 70 méteren bontották ki, és erre került egy híd.

2005-től kezdődően a Szinva terasz kialakítása, valamint a Kandia köz, Déryné utca, Kazinczy utca, Hősök tere, és a Miskolci Nemzeti Színház homlokzatának felújítása több, mint egymilliárd forintos támogatással valósulhatott meg.

A szakemberek szerint a nem megfelelő és nem körültekintő beruházói és tervezői előkészítés az oka annak, hogy a milliárdos terek tönkremennek.

M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!