Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.26. 09:00

Vénasszonyok nyara Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Napokig folytatódik a kellemes, kora őszi időjárás.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Napokig folytatódik a kellemes, kora őszi időjárás.Gyenge, változó irányú marad a légmozgás. Időről-időre, helyenként kissé megnövekszik ugyan a felhőzet, de túlnyomórészt derült lesz az ég. Számottevő eső nem esik. Hajnalonként hűvös lesz és párásság, illetve lenge ködfoltok alakulhatnak ki. A jellemző hőmérséklet: délutánonként 22, reggelenként 10 fok körül alakul.

Legalább péntekig kellemesen meleg, száraz, „vénasszonyok nyara” időszak várható.

Közlekedési meteorológia

A hajnali és reggeli órákban közlekedők váratlan ködfoltokkal találkozhatnak. Ilyenkor néhány másodperc alatt jelentősen csökken a látástávolság, ami óvatlan vezetés esetén balesethez vezethet!

Orvosmeteorológia

Dr. Czeglédi Zsófia: A nap-éj egyenlőség idején érdemes figyelmet szentelni az egyre rövidebbé váló nappalok és a hosszabbodó éjszakák hatására szervezetünk működésében. Az alvás szabályozója többek között a melatonin nevű hormon, amit az agyalapi mirigy termel. Éjszaka a hormon termelése fokozott, ami segíti az alvást, így többek között ez az egyik felelőse a téli fokozott alvásigénynek. A melatonin tabletta formában is kapható, ami a jet-lag megelőzésére hatásos néhány mg-os mennyiségben. Emellett az immunrendszert erősítő és antioxidáns hatása is van, bár ezek pontos mechanizmusa még nem teljesen tisztázott.

Forrás: eumet.hu

Várható időjárás megyénk városaiban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!