Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.25. 13:06

Ámokfutó autós - A rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szirmabesenyő - Egy 38 éves sajókeresztúri férfi október 21-én 21.00 órakor *P* forgalmi rendszámú Audi A8 típusú személygépkocsijával közlekedett Szirmabesenyő belterületén. A Sajóbábonyi Rendőrőrös járőrei megkülönböztető fény-és hangjelzés használatával intézkedés alá kívánták vonni a jármű vezetőjét. A sofőr azonban gyorsítani kezdett, majd Miskolc irányába a 26-os számú főúton elhajtott...

Szirmabesenyő - Egy 38 éves sajókeresztúri férfi október 21-én 21.00 órakor *P* forgalmi rendszámú Audi A8 típusú személygépkocsijával közlekedett Szirmabesenyő belterületén. A Sajóbábonyi Rendőrőrös járőrei megkülönböztető fény-és hangjelzés használatával intézkedés alá kívánták vonni a jármű vezetőjét. A sofőr azonban gyorsítani kezdett, majd Miskolc irányába a 26-os számú főúton elhajtott...A szirmabesenyői bekötő út kereszteződéséhez érve a forgalomirányító fényjelzőkészülék tilos jelzésén áthajtott, balra Miskolc irányába. Lakott területére érve az autós a Szentpéteri kapuban a gyalogos-átkelőhelyen éppen átkelni szándékozó, már az útra lelépő gyalogosnak sem biztosított áthaladási elsőbbséget, akinek emiatt hátrálnia kellett. Ezt követően a sofőr több alkalommal egymás után indokolatlanul sávot váltott, valamint átlépte a záróvonalat, a szemben lévő forgalmi sávban közlekedve. A jármű vezetője cselekményeivel veszélyeztette a gyalogosok, illetve gépjárműben utazók életét, testi épségét.

Az ámokfutó autóst a rendőrök a kórház előtti útszakaszon tudták megállítani. A férfi a járművel kapcsolatosan a hatóság részére nem tudott megfelelő iratokat átadni, továbbá az ellenőrzés során az is bebizonyosodott, hogy érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett a 38 éves sofőr.

A rendőrség kéri azon személyek jelentkezését, akik a cselekménysorozat időpontjában a megnevezett útszakaszon tartózkodtak, az említett eseményeket látták, illetve látni vélték. A hatóság várja azon autósok jelentkezését, akik a fekete színű, Audi A8 típusú személygépkocsi miatt bármilyen irányváltoztatásra, fékezésre kényszerültek, továbbá azon gyalogosok jelentkezését is, akik a gyorsan hajtó gépjármű miatt a gyalogátkelőhelyen nem tudtak átkelni. Jelentkezni lehet személyesen a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Miskolc, Fábián kapu 4), telefonon a 06-46/514-511/24-43-as, illetve a 22-72-es melléken, valamint munkaidőn kívül a 107-es hívószámon.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!