Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.25. 15:45

Mégsem lesz hó végére új Újgyőri főtér?

Miskolc - Az Újgyőri főtér átalakításáról csütörtökön tájékoztatják a sajtót. A munkálatok még nem kezdődtek el...

Miskolc - Az Újgyőri főtér átalakításáról csütörtökön tájékoztatják a sajtót. A munkálatok még nem kezdődtek el...

Kérdéseink tehát, amelyekre már lassan másfél hete próbálunk választ kapni, még mindig aktuálisak: mikor kezdődik a munka az Újgyőri főtéren, elkészül-e október végéig, hol tart most az előkészítés. Válasz azonban továbbra sem érkezik. Illetve annyi „előrelépés” történt az ügyben, hogy kedden meghívót kaptunk az MVK Zrt.-től: „A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. tisztelettel meghívja Önt a 2011. október 27-én (csütörtökön) 11 órától az Újgyőri főtéren tartandó sajtótájékoztatóra az Újgyőri főtér átalakításával kapcsolatban. A helyszínen Borsos Attila, az MVK Zrt. vezérigazgatója ismerteti az átépítéshez kapcsolódó munkálatok részleteit és válaszol a felmerülő kérdésekre.”

A meghívót elolvasva újabb kérdés merült fel, ha csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót, hogy tudják tartani a határidőt, azaz október végét. Ezt is megkérdeztük a közlekedési vállalattól, a válasz most is elmaradt.

Csontos Ágnes, a cég PR menedzsere annyit mondott: csütörtökön, a sajtótájékoztatón feltehetjük ezeket a kérdéseket is. Hozzátette: jelenleg az egyeztetések, bejárások zajlanak, de hamarosan a munka is elkezdődik. Ez utóbbi nemcsak a határidő betartása miatt lenne fontos, de azért is, mert egy korábbi közleményben az volt, hogy október 21-én, azaz a múlthét pénteken megkezdik az átépítést. Ez nem történt meg.

ÉM-NSZR


Előzmények:


Újra kérdeztük: mikor kezdőik az Újgyőri főtér átalakítása. Újra nem kaptunk választ.


De van azért itt egy nagy adag hozzá nem értés, hanyagság, vagy lelkiismeretlenség is. Kiss László jegyzete.


Hó végére megtörténik az Újgyőri főtér átalakítása – ezt ígérik. Mikor kezdik a munkát? Továbbra sem tudni.


Október végére megtörténik az Újgyőri főtér körforgalmának átalakítása. Hogyan? Még nem tudják…


Az elkövetkező két hétben még további változások várhatók az Újgyőri főtér végállomás területén.


Évtizedekkel ezelőtt Kováts Miklós rendezésében készült egy dokumentum film, amely a miskolci tömegközlekedés történetét mutatja be. Az MVK Zrt. szerencsére megőrizte, mi meg nézhetjük!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!