Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.03. 14:55

Az LMP a vidék elszegényedése ellen

Miskolc - Munkát, levegőt – ezzel a címmel gyűjt petíciót a Lehet Más a Politika (LMP).

Miskolc - Munkát, levegőt – ezzel a címmel gyűjt petíciót a Lehet Más a Politika (LMP).

Alig másfél hete kezdett aláírásgyűjtésbe az LMP: a Munka Törvénykönyvének módosítását szeretnék elérni, valamint a Zöld Fordulat programjuk elfogadását. Ez utóbbi a jövő évi költségvetéshez tartalmaz javaslatokat: munkahelyteremtés, oktatás, egészségügy, energiapolitika területén. Ahogy Bukovenszki Gábor, a párt megyei területi szervezetének választmányi tagja fogalmazott: megoldást kínálnak a kormány szegényellenes politikájával szemben. Ez Észak-Magyarországon fokozottan érezteti hatását – folytatta –, az is ezt mutatja, hogy a petíciót eddig 10 ezren írták alá, ennek 10 százaléka megyénkben gyűlt össze.

Beszélt arról is, hogy Mile Lajos országgyűlési képviselőjük csütörtökön, az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában hívta fel a figyelmet régiónk fokozottabb leszakadására. Hangsúlyozta: a leszakadó régiókban már nem csak a devizahiteleseket fenyegeti a végrehajtás és kilakoltatás, hanem azokat is, akiknek a felelőtlen gazdaságpolitika miatt megszűnt a munkahelyük.

Bukovenszki Gábor elmondta: a cél 50 ezer aláírás összegyűjtése, majd a petíciót szeretnék átadni a kormánynak, hogy ezzel is jelezzék, az emberek támogatják az LMP programját, és nem értenek egyet a kormány politikájával.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!