Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.19. 14:47

Kétszáz fa a szirmabesenyői iskola kertjébe

<strong>Szirmabesenyő </strong>-&nbsp;A gyerekek elültették, örökbe fogadták és el is nevezték a fákat.&nbsp;A tervek szerint kétszáz facsemetét ültettek volna el pénteken a szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kertjében, végül a zord idő miatt csak elkezdték a munkát, amit később fognak befejezni, mondta el munkatársunknak Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője.

Szirmabesenyő - A gyerekek elültették, örökbe fogadták és el is nevezték a fákat. A tervek szerint kétszáz facsemetét ültettek volna el pénteken a szirmabesenyői Szinyei Merse Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kertjében, végül a zord idő miatt csak elkezdték a munkát, amit később fognak befejezni, mondta el munkatársunknak Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője.A faültetésben diákok, pedagógusok és politikusok vettek részt, és az iskola kertjében új hajlékra lelt fácskákat el is nevezték „örökbe fogadó szüleik”. Mint Csöbör Katalin elmondta, az általános iskola – ahol korábban is telepítettek már facsemetéket – eddig háromszor nyerte el az ökoiskola címet,í gy a gyerekek már megtanulták, hogyan kell elültetni a fácskákat, és gondozzák, ápolják is őket. Csöbör Katalintól úgy tudjuk, a mostani faültetési akciót kísérletnek is szánják, ha sikeres lesz, tavasszal más iskolák tanulóival is telepítenek majd csemetéket.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!