Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.16. 15:44

TISZK: az esélyeket is javítják

Miskolc - Projektzáró rendezvényt tartott szerdán a Széchenyi István Integrált Központ (TISZK), mely a szak- és felnőttképzési struktúrájának átalakítására, a rendszer fejlesztésére nyert több mint 237 millió forint uniós forrást.

Miskolc - Projektzáró rendezvényt tartott szerdán a Széchenyi István Integrált Központ (TISZK), mely a szak- és felnőttképzési struktúrájának átalakítására, a rendszer fejlesztésére nyert több mint 237 millió forint uniós forrást.A központ vezető iskolája a Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, mely fogadóiskolaként várja a szakképzésben tovább tanulni szándékozó diákokat. A TISZK-en belül megvalósult az iskolai rendszerű szakképzés mellett a felnőttképzés, a rész-szakképesítések megszerzésének lehetősége, a hátrányos helyzetű, a roma, a fogyatékkal élő fiatalok szakképzésbe való beléptetése és lemorzsolódásuk csökkentése, esélyegyenlőségük javítása, a tanulók és a felnőttek szakképzésbe történő ki- és visszalépésének elősegítése. A TISZK három szakmacsoportban - közlekedés, informatika, kereskedelem-marketing üzleti adminisztráció- végez szakképzést.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!