Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.01.14. 14:48

Sült a hurka, kolbász Mályiban

Mályi - Visítással kezdődött szombat hajnalban Mályiban a Tóparti Böllérviadal. És persze sok-sok finomsággal folytatódott, na meg zenés programokkal.

Mályi - Visítással kezdődött szombat hajnalban Mályiban a Tóparti Böllérviadal. És persze sok-sok finomsággal folytatódott, na meg zenés programokkal.

Korán csak a böllérek és segítőik keltek, hogy a böllérviadal főszereplőjét, a disznót előkészítsék. Illetve feldolgozzák, hogy a fesztiválra kiérkező vendégek már az ízletes hurkát, kolbászt, tepertőt kóstolhassák meg. Vendég pedig volt bőven, hiszen az egésznapos program több száz látogatót vonzott a Mályi tó partjára. A rendezvény díszvendége pedig Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze volt, aki a böllérviadal zsűrizésében is segédkezett.

Míg a hajnali dísznóvágás után sültek, készültek a finomságok, addig a vendégeket a Perfect Együttes, a Százszorszép Dalkör, sólymász- és vadászmadár bemutató, az egri Kisötlet Gyermekszínpad műsora szórakoztatta. A böllérviadal után pedig Farkas Tamás operett, musical dalokat énekelt, fellépett az Igrice Néptánc Együttes, a Kiss Kata zenekar és a Slamo Revans zenekar.

A főszereplő mégis a disznótoros volt, legalábbis a leghosszabb sor azon sátor előtt állt, ahol hurkát, kolbászt, óriás tarjaszeleteket kínáltak. Akadt hozzá friss kenyér, savanyúság, de van, ahol frissen sült tócsnit is kaphattunk hozzá.

A forgatagban azonban kirakodóvásár, pálinka- és borkóstolás, házi sütemények, édességek is várták a vendégeket. A böllérek pedig a következőkben mérettettek meg: kolbász-, hurka-, toroskáposzta-, pecsenyekészítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!