Budapest hírei

2011.04.30. 18:09

Fosztogatók - 26 fős fémtolvaj bandára csaptak le Csepelen

<p>26 fős fémtolvaj-bandát fogtak el Csepelen az április 1-jén megalakult kerületi közterület-felügyelet munkatársai segítségével, szombaton. A tolvajok éppen egy cég telephelyére hatoltak be. A közterületesek rendőri segítséget kértek a nagy számú ellenfél miatt. A tolvajok autóiban 500 kilogramm fémhulladékot foglaltak le. A 26 emberből kettő gyerek, kettő pedig 18 év alatti fiatal volt.</p>

Szombaton a déli órákban a csepeli Rózsa utcában, a Loacker Holding telepének kerítését bontotta meg a banda és behatoltak a területre, hogy fémet lopjanak. A Szomszédok Egymásért Mozgalom tagjai vették észre a bandát és azonnal hívták a közterület-felügyelet vezetőjét. A kerületi közterületesek vezetője, Sághi Jenő volt ugyanis, aki a mozgalmat megújította a kerületben.

A helyszínre érő közterület felügyelők tetten érték a tolvajokat, de rendőri segítséget kellett hívniuk, mert túl sokan voltak a bandatagok. Nagy számú rendőri erő sietett a helyszínre. az igazoltatásokkor derült ki, hogy 26 ember - köztük két gyerek és két 18 év alatti fiatal - hatolt be a telepre. A banda autóiban 500 kilogramm hulladékfémet találtak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Ábel Attila csepeli alpolgármester.

Délután az előállított bandatagok kihallgatása még tartott, a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!