Budapest hírei

2012.03.16. 14:13

Titanic Filmfesztivál - Spanyol vendégséggel, április 13. és 21. között

Budapest, 2012. március 16., péntek (MTI) - A tavalyi ír merítés után idén spanyol kínálattal várja az érdeklődőket április 13. és 21. között a 19. Titanic Filmfesztivál, Magyarország legrégebbi és legjelentősebbnek tartott nemzetközi filmes seregszemléje.

Budapest, 2012. március 16., péntek (MTI) - A tavalyi ír merítés után idén spanyol kínálattal várja az érdeklődőket április 13. és 21. között a 19. Titanic Filmfesztivál, Magyarország legrégebbi és legjelentősebbnek tartott nemzetközi filmes seregszemléje.A fesztivál a szervezők tájékoztatása szerint új helyszínnel bővül: az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi, Kino és Örökmozgó mozik mellett idén már az A38 hajón is vetítenek filmeket.

A fesztivál ezúttal filmek színes választékát ígéri, a részletes programot március végén hirdetik ki. A szervezők szerint idén fontos szerepet kap a zene, olyan együttesek és előadók koncert- és portréfilmjei lesznek láthatók a különböző helyszíneken, mint a Sigur Rós, Neil Young vagy A Tribe Called Quest.

Spanyolország mellett az északi államok is több filmmel képviseltetik magukat: svéd, dán, norvég és izlandi alkotásokkal, köztük több fesztiválsikerrel is találkozhatnak majd a látogatók.

Külön szekcióban szerepelnek a dokumentumfilmek, amelyek a nemzetközi élvonalat képviselik és rendszerint teltházas vetítésekkel futnak - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

A Titanic ebben az évben magyar alkotók munkáinak elbírálására is vállalkozott: bárki nevezhetett olyan egészestés vagy rövidfilmmel, amelyet még nem mutattak be Magyarországon.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!