Bulvár, celeb

2011.04.10. 12:42

Tündérmese-effektus juttathatja trónra Vilmos herceget?

<p>Nagy-Britannia - A britek többsége szerint Vilmos hercegnek kellene követnie a trónon II. Erzsébet királynőt és az ország minden harmadik lakója jónak látná, ha a királynő két éven belül lemondana a hatalomról az unokája javára - derült ki a Daily Mirror honlapján vasárnap nyilvánosságra hozott felmérésből. Ennek okát szakértők a "tündérmese-effektusban" látják.</p>

A Panelbase Intézet közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett britek 59 százaléka azt szeretné, ha megszakítanák a hagyományt és II. Erzsébet királynőt nem a fia, Károly herceg, hanem az unokája, Vilmos herceg követné a trónon.

A három hét múlva házasodó herceg királlyá válását elsősorban a fiatal nők támogatják: a megkérdezett 18 és 34 év közötti nők 78 százaléka vélekedett úgy, hogy Vilmosnak kellene trónra lépnie nagyanyja után.

Vilmos herceg letaszíthatja apját a trónról?

"A tündérmese effektus jeleit lehet abban felfedezni, hogy a fiatal nők több mint háromnegyede a fiatal házasokat szeretné királyként és királynéként látni" - értékelte az eredményeket Ivor Knox, a kutatóintézet vezetője.

A felmérésből az is kiderült, hogy a brit felnőttek 33 százaléka azt szeretné, ha II. Erzsébet királynő két éven belül átadná a hatalmat Vilmosnak. Az eredményeket ebben az esetben is befolyásolták a fiatal megkérdezettek: a fiatal férfiak 42 százaléka és a fiatal nők 39 százaléka mondta azt, hogy örülne annak, ha Vilmos herceg mielőbb király lehetne.


</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!