Bulvár, celeb

2011.12.21. 12:09

Kórházba került Edvin Marton hegedűművész Bukarestben

Kolozsvár, 2011. december 21., szerda (MTI) - Kisebb baleset érte Edvin Marton hegedűművészt a román fővárosban, ezért bizonytalanná vált, hogy felléphet-e a Bécsi Karácsony szerdai és csütörtöki bukaresti előadásán, amelynek részben ő a dirigense, illetve a szólóhegedűse.

Kolozsvár, 2011. december 21., szerda (MTI) - Kisebb baleset érte Edvin Marton hegedűművészt a román fővárosban, ezért bizonytalanná vált, hogy felléphet-e a Bécsi Karácsony szerdai és csütörtöki bukaresti előadásán, amelynek részben ő a dirigense, illetve a szólóhegedűse.Román sajtójelentések szerint a magyar hegedűművész kedd este elcsúszott és beütötte a tarkóját. A Floreasca-kórházban végzett első vizsgálatok azt mutatták, nincsen komolyabb sérülése, ezért hazaengedték, de szerdán további vizsgálatokat végeznek rajta, mert továbbra is tarkófájdalmakra panaszkodik. A kórház szóvivője szerint a hegedűs azért ütötte be a fejét, mert estében nem önmagát, hanem Stradivari-hegedűjét óvta.

A Bécsi Karácsony című show egy részében Edvin Martonnak kellene dirigálnia a zenekart, egy másik részben pedig szólóhegedűsként kellene fellépnie. A koncert szervezői közölték, hogy az előadás semmiképpen nem marad el, és ha Marton nem léphet fel, a show első részének a karmestere, az osztrák Gottfried Rabl helyettesíti majd őt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!