Szabó Győző

2022.09.16. 14:10

Ma már képes beszélni róla

Szabó Győző sokakat motivál azzal, hogy felvállalta függőségét.

Szabó Győző tíz évig volt szerhasználó, ma már a drogprevenció mellett kampányol

Forrás: A színész archívuma

Szabó Győzőt is jelölték az InStyle idei #képesvagyok beszélni róla díjára – Annoni Zitával, Járai Mátéval, Szentesi Évával és Szilágyi Liliánával együtt. A stílusmagazin olyan ismert embereket jelölt az díjra, akik képesek túllépni a korlátaikon, tenni az elfogadásért és a sokszínűségért, beszélni a nehéz témákról is, küzdeni a jó ügyekért, akik példaértékű munkásságukkal motivációt, erőt és inspirációt adnak másoknak.

 

A pokolba vezető út

 

„A függőségem kemény volt megélni, kemény volt bevállalni, megküzdeni vele, majd megírni, beszélni róla, de hittem, hogy egy nagyobb jóért teszem. A Toxikoma filmmel pedig ez végképp be is igazolódott. Érdemes volt küzdeni és hinni, hiszen sokaknak segíthettem a történetemmel, és életek menthetőek általa. Köszönöm, hogy mellettem álltok, hogy támogattok az utamban” – osztotta meg közösségi oldalán a nyírbátori színész, aki arra kérte követőit, hogy ha úgy érzik, megérdemli, támogassák egy szavazattal.

Szabó Győző tíz évig volt szerhasználó, majd a kétezres évek elején elvonókúrára ment, és letette a drogokat. A pokolba vezető kalandos útról, majd a még gyötrelmesebb visszatérésről könyvet írt, ami 2012-ben jelent meg Toxikoma címen. A kegyetlenül őszinte vallomás azonnal a sikerlisták élére került, majd azonos címmel Herendi Gábor filmet készített belőle, amit tavaly ősszel mutattak be, és az elmúlt évek egyik legsikeresebb magyar mozija lett azzal, hogy több mint 100 ezren váltottak rá jegyet. A film kapcsán drogmegelőző és felvilágosító kampány indult országszerte, melyből a színész is aktívan kivette a részét. Azóta a Toxikoma számos fiatal függőt késztetett arra, hogy elvonóra menjen. Bár Győző az írásra csak egyfajta terápiaként tekintett, súlyos drogfüggőségével folytatott harca mára sorsfordítóan hat másokra, és a bizonyítéka annak, hogy szabadon csak drogok nélkül lehet élni – olvasható az InStyle honlapján.

„Szerintem sok függőnek adhat új esélyt a történeted. Tetszik, hogy ilyen nyíltan és őszintén beszélsz az akkori önmagadról, hiszen az ember a saját hibáit képes a legkevésbé felvállalni” – indokolta meg egy kommentelő, miért szavazott a színészre. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!