Debrecen hírei

2012.10.14. 21:25

Fölényes DVSC-siker a B1-ben

Ritkán látható nagy verést mért a DVSC fiatal csapata a Szpartak Szabadkára a BoxingONE Ligában, Kaluczáék 14:2-es győzelemmel tudatosították a szerb válogatottakat felvonultató klubbal, ki az úr a ringben.

Ritkán látható nagy verést mért a DVSC fiatal csapata a Szpartak Szabadkára a BoxingONE Ligában, Kaluczáék 14:2-es győzelemmel tudatosították a szerb válogatottakat felvonultató klubbal, ki az úr a ringben.

A meccs előtt Szabó Ervin klubvezető elmondta, az elsősorban saját nevelésű bunyósokra épülő DVSC az idei szezonban nem feltétlenül a B1 megnyerését tűzte ki célul, sokkal inkább fejlődési lehetőséget szeretne biztosítani öklözőinek az erős nemzetközi csapatbajnokságban. Az okosan építkező cívisvárosi egylet sportolói azért a Szabadka ellen megmutatták, hiba lenne őket bárkinek is félvállról venni a B1-ben, óriási fölénnyel győzték le az erős Győrt 8:7-re verő Szabadkát.

Rácsai András legényei remekül indították a találkozót, Kalucza Norbert (56kg) magabiztosan győzte le a vendégek dzsókerét, Bacicot, így rögtön három pontot szerzett csapatának. A fiatal Hinger Gábor (60kg) fegyelmezett bunyóval folyamatos nyomás alatt tartotta Babóst, sikere egyértelmű volt. A szinte már debreceninek számító Görbics Gábor (64kg) újra bebizonyította, színes, megalkuvást nem ismerő stílusával helye van a gárdában, közönségszórakoztató produkcióval lépett túl az erős Kukicon.

Szilvai Lászlónak (69kg) nem sok hiányzott, hogy az első menetben rövidre zárja Ferenc elleni csatáját (akkor plusz egy bónusz pontot kapott volna a győztesnek járó kettő mellé), ám a szerb kihúzta az etap végéig, a második felvonásra azonban már nem engedte ki edzője. A két szakvezető úgy állapodott meg, hogy 75 kilogrammban ifik csapnak össze, Nagy Bence Vidovic ellen lépett szorítóba. A vb-re készülő debreceni fiú kiegyenlített meccsen, több tiszta találatának köszönhetően legyőzte riválisát. Bence bátyja, a DVSC dzsókere, Nagy Péter (81kg) a roppant erős Jovaniccal tudatosította, technikailag, taktikailag jobb nála, a meccs második felében hatalmas verést mért az erejével elkészülő szerbre. Deél Szabolcs (91kg) kiegyenlített csatát vívott Despotoviccal, de a Szpartak-bunyós picivel jobb volt.

- Örülök csapatunk fölényes győzelmének, egy erős gárdát sikerült 14:2-re legyőznünk – mondta Szabó Ervin klubvezető. – Nem számítottam ilyen arányú sikerre, nem gyakran van ekkor különbség a BoxingONE Ligában. Nagy győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak!

 

Szpartak Szabadka-DVSC 2:14

 

56 kg: Bacic Vanja (dzsóker) - Kalucza Norbert (0:3)

60 kg: Babós László-Hinger Gábor (0:2)

64 kg:Kukic Strahinja-Görbics Gábor (0:2)

69 kg: Ferenc Albert-Szilvai László (0:2)

ifi 75 kg: Vidovic Ljuban-Nagy Bence (0:2)

81 kg: Jovanovic Nikola-Nagy Péter (dzsóker) (0:3)

91 kg: Despotovic Goran- Deél Szabolcs (2:0)

 

A debreceniek legközelebb november 3-án lépnek szorítóba, a Debrecen Plázában a remek erőkből álló győri Patent Gladiatorst fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!