Debrecen hírei

2012.10.22. 10:02

Tabaka: kettőből egy

Salakmotor - Az elmúlt hétvégén rendezték a Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság utolsó, döntő fordulóját, melynek – akár az eddigi összes futamnak - a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion adott otthont.

Salakmotor - Az elmúlt hétvégén rendezték a Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság utolsó, döntő fordulóját, melynek – akár az eddigi összes futamnak - a debreceni Gázvezeték utcai salakstadion adott otthont. Érdekesség, hogy ebben az évben a kiírás értelmében magyar és nemzetközi bajnoki címért is küzdöttek a salakszórók. A honi pontvadászatban Magosi Norbert sérülése következtében az egyik debreceni kedvenc, Tabaka József számított az esélyesnek, a nemzetközi kiírásban pedig az összetettben négy pont előnnyel élen álló lengyel Pawel Miesiac. A cívisvárosi versenyzőt a dicsőségen kívül az is doppingolhatta, hogy aznap mutatkozott be 15 éves öccse, Róbert.

 

Kicsin múlott

A verseny előtt tartották a Simon Miklós emlékfutamot, melyet Tabaka nyert meg Szatmári László, Tihanyi Sándor és Bencze Zsolt előtt. Ezt követően indult az igazi küzdelem: Tabaka és a pályát ugyancsak remekül ismerő lengyel Kuciapa sorra nyerte a futamait, a harmadik körben a két veretlen versenyző feszült egymásnak, Kuciapa jobb rajtjának köszönhetően megelőzte Tabakát. Ekkor veszni látszott a győzelem a magyar fiú számára, de a tizennyolcadik futamban a lengyel csak második lett, így ismét felcsillant a remény hajdúsági motoros előtt, aki megragadva a lehetőséget az utolsó futamban óriási küzdelemben megverte Miesiac-ot, ami azt jelentette, hogy külön futam döntött a győztes kilétéről. A rajtnál kuplunghiba miatt kitört a motor a lengyel alól, így Tabaka diadalmaskodott a versenyen. De még nem volt vége: a pontok összesítése után kiderült, hogy újabb külön futamot kell kiírni a nemzetközi bajnoki címért Tabaka és Miesacz között.

A hazai versenyző a rajtot remekül elkapva az élre állt, de a második körben egy foltra ráhajtva korrigálnia kellett és ennyi elég volt ellenfelének, hogy átvegye a vezetést. Tabaka nagyot küzdve az utolsó körben utolérte vetélytársát, de sajnos egy fél kerékkel így is Miesiac mögé szorult, így a lengyel lett a sorozat nemzetközi bajnoka. HBN–MSZ

 

Eredmények

Magyar Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság harmadik forduló:

1. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 17 pont

2. Maciej Kuciapa (Lengyelország) 15 pont

3. Claus Vissing (Dánia) 14 pont

Magyarország Nemzetközi Salakmotoros Egyéni Bajnokság nem hivatalos összetett eredmény:

1. Pawel Miesiac (Lengyelország)

2. Tabaka József (Debrecen Speedway SE)

3. Tomas Rempala (Lengyelország)

Magyarország Salakmotoros Egyéni Bajnokság nem hivatalos összetett eredmény:

1. Tabaka József (Debrecen Speedway SE)

2. Benkő Roland (Speedway Club Gyula)

3. Szatmári László (Debrecen Speedway SE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!