Debrecen hírei

2013.02.19. 13:11

A maximumhoz közeli produkció ezüstérmet jelentett

A Hajdú Gabona DTC az országos csapatbajnokság alapszakaszában teljesítette a célkitűzést, óriási küzdelmek után bejutott a fináléba.

A Hajdú Gabona DTC az országos csapatbajnokság alapszakaszában teljesítette a célkitűzést, óriási küzdelmek után bejutott a fináléba. A debreceni tollaslabdasport erejét mutatja, hogy ez a bravúr, azaz a fináléba kerülés zsinórban 23. alkalommal sikerült a hajdúságiaknak, s a megszerzett 18 bajnoki aranyérem külön fejezetet jelentene a sportág honi nagykönyvében.

Meglepetéssel kezdődött

Az idei döntőben a toronymagas favorit Pécs Multi Alarm gárdájával néztek farkasszemet a hajdúságiak. A címvédő mecsekaljai társaság nem bízott semmit a véletlenre, a csapatbajnoki küzdelmekre légiósként szerződtette a maláj Lee Tsuen Senget és az ukrán Marija Ulitina. Mindennek ellenére a Baranyában lejátszott első mérkőzés óriási meglepetést hozott, ugyanis a Debreceni Tollaslabda Club 5:4-re legyőzte a hazaiakat. A második mérkőzésnek a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok adott otthont, ahol szoros meccseken ugyan, de a vendégek 5:1-gyel igazolták a papírformát. A két győzelemig tartó finálé harmadik, mindent eldöntő fordulóját szintén a cívisvárosban rendezték, ahol a Pécs újfent igazolta klasszisát, s újfent 5:1-re diadalmaskodott, ezzel megvédve bajnoki elsőségét.

Elégedett a mester

– Hiába nyertük meg az első meccset, nem élem meg csalódásként az ezüstérmet, a pécsiek 2:1-es győzelme a realitást tükrözte. Az idegenbeli sikerünket annak köszönhettük, hogy minden szoros találkozót mi nyertünk, ellenben a debreceni fordulókkal, ahol már az ellenfél hozta ezeket a ki-ki csatákat. Amíg a Mecsekalján az adódó lehetőségeket teljes mértékben kihasználtuk, a hazai meccseken 70-80%-os volt ez a mutató, ami a Pécs ellen kevés – nyilatkozta a Naplónak Mátyus Tibor, a DTC vezetőedzője. – A mutatott játék alapján teljesen elégedett vagyok valamennyi játékosommal, meccsről meccsre javultak valamennyien – főleg ha azt vesszük, hogy az alapszakaszban a baranyaiak sima győzelmet arattak felettünk. Ha nem is a maximumot, de ahhoz közeli produkciót nyújtottunk a döntőben, kiválóan alkalmazkodtunk a magasabb szinten jegyzett ellenfelekhez. Számomra ezek a jelek nagyon biztatóak az április 13-án és 14-én Pécsett megrendezendő országos bajnokság előtt.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!