Debrecen hírei

2013.03.07. 07:54

Megmutatták, ki az úr a háznál

A vártnál nehezebben indult, de végül magabiztosan, 14–7-re hozta a sereghajtó elleni meccsét a DVSE.

A vártnál nehezebben indult, de végül magabiztosan, 14–7-re hozta a sereghajtó elleni meccsét a DVSE.A Vodafone férfi OB I-es pontvadászat utolsó, 14. helyén álló Kaposvár együttese látogatott Debrecenbe a 21. fordulóban. A DVSE az OSC ellen elért 10-10-es döntetlennel a háta mögött, bizonyítási vággyal telve „ugrott neki” a vendégeknek. Jól is indult a találkozó, Boris Letica és Halek Márton találataival már 2-0-ra vezettek a cívisvárosiak, amikor szépíteni tudott a Kaposvár. A negyed végén még Alex Giorgetti is berámolt egyet, majd Papp Gábor hozta fel a vendégeket ismét egy gólra.

A második nyolc perc elején Giorgetti emberelőnyből volt eredményes, majd jött Vindisch Ferenc hálószaggató találata. 5-2 után Leticát állították ki, a kaposváriak éltek is a lehetőséggel és 5-3-ra módosították az állást. De ez még közel sem jelentette a játékrész végét: előbb Halek vette be másodjára is Nagy Péter kapuját, majd Gyurováth Tamás értékesítette a vendégek büntetőjét. 6-4-et mutatott az eredményjelző, mikor következett a nagyszünet.

Kijött a különbség

A pihenő után Vindisch kétszer, míg Giorgeti háromszor villant, így 11-4-re elhúztak a hazaiak. Ezzel szemben a Somogy megyeiek elkészültek erejükkel, csak az utolsó másodpercekben tudtak egy labdát begyötörni Branislav Mitrovicsnak. Az utolsó felvonás első említésre méltó momentuma Mitrovics mesés védése volt, az ezt követő akciót pedig Letica pimasz ejtése zárta le (12-5). A végjátékban sem maradt a közönség gólok nélkül, hazai oldalon Szasa Misics és Alex Giorgetti, míg a vendégeknél Burburan David (2) volt még eredményes, így alakult ki a 14–7-es DVSE-győzelem.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, 21. forduló

DEBRECEN – Kaposvári Vízilabda Klub 14-7 (3-2, 3-2, 5-1, 3-2)

Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Mucskai P., Petik A.

DEBRECEN: Mitrovics – Giorgetti 6, Vindisch F. 3, Varga T., Misics 1, Letica 2, Halek M. 2. Csere: Palotás G., Macsi P., Somlai T., Süveges M., Smitula G., Nébald O. Edző: Varga Tamás.

KAPOSVÁR: Nagy P. – Papp G. 1, Hoppál G., Berta J. 1, Horváth D., Burburan 3, Benic 1. Csere: Maár R., Prikidánovics N., Bakó Cs., Kutasi R. D., Juhász-Sz. N., Gyurováth T. 1. Edző: David Burburan.

Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 7/3.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 1/1.

Kipontozódott: - , ill. Gyurováth Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!