Debrecen hírei

2013.03.01. 10:37

Nem elég a cipőt a pályára küldeni

Nyíregyháza - Az alapszakasz utolsó fordulójában még mindig az első idegenbeli győzelem a tét a Debrecenben fellépő NYKK számára.

Nyíregyháza - Az alapszakasz utolsó fordulójában még mindig az első idegenbeli győzelem a tét a Debrecenben fellépő NYKK számára.

Nem kizárt, hogy minden idők legnagyobb vereségét szenvedte el a férfi élvonalban szerdán a Factum Debrecen, amely Szombathelyen járva lépett bele a felsőházba jutás reményében a minél jobb kosárarányban reménykedő hazaiak elleni 130–42-es pofonba. A 88 pontos fiaskót követően a hajdúságiak saját otthonukban fogadják a Marso-NYKK-t, és a hangsúly azon van, hogy a saját otthonukban, hiszen mostanában nem mindig Debrecenben volt otthon a Factum. Miután a nyíregyháziak külön értesítést nem kaptak arról, hogy máshol rendeznék a mérkőzést, ezért „evidens”, hogy az Oláh Gábor utcai csarnokban dobják fel a labdát az alapszakasz utolsó fordulójában.

– Mióta értesültünk a hétközi, szombathelyi eredményről, azt erősítem a játékosokban, hogy ennek nem szabad bedőlnünk, és nem elég csak a cipőt kiküldeni a pályára a szombati győzelem reményében – mondta Ferenczi Tamás, a január 17-e óta nyeretlen nyíregyháziak vezetőedzője. – Biztos vagyok benne, hogy túlzó eredmény született Debrecenben, olyan gyengén aligha tud még egyszer teljesíteni a Debrecen, mint szerdán. Azt várom, hogy egyfajta dacreakciót vált ki ellenfelünkből a vasi pofon, de nekünk a saját dolgával kell foglalkoznunk, és mindenképpen le kell győznünk a sereghajtót.

Ugyan a nyíregyháziak így is, úgy is az alsóházban szerepelnek majd a középszakasz során, mégsem teljesen érdektelen, hogy mi lesz a debreceni meccs eredménye. Győzelem esetén ugyanis akár kettőt előrelépve, a kilencedik helyen is zárhatja a reguláris szakaszt az NYKK, arról nem beszélve, hogy az utolsó mérkőzésen már nagyon időszerű lenne megszerezni az első idegenbeli sikert. Hétfőn múlt egy éve, hogy tavaly február 25-én legutóbb otthonától távol meccset nyert a csapat (Zalaegerszegen, 70–60-ra), és tizenkettedik éve íródó élvonalbeli története során olyanra még nem volt példa, hogy szezononként ne gazdagodott volna legalább egy idegenbeli győzelemmel.

– Mivel az általunk még befogható két csapattal, a Zalaegerszeggel és a Szegeddel szemben jobb az egymás elleni mérlegünk, ezért őket megelőzhetjük. Igaz, ehhez a mi győzelmünk mellett az ő vereségükre is szükség van – így Ferenczi Tamás. – A helyezésnek csak a középszakaszbeli sorsolás miatt van jelentősége, de azért szebben festene a tabella, ha egy vagy két hellyel előrébb zárnánk. Ehhez az az alap, hogy szombaton nyerjünk. Tudjuk, hogy amikor legutóbb, a Körmend ellen valódi otthonában játszott a Factum, akkor nyert is, igaz, azóta elvesztette két légiósát, az új csapatában egyaránt ellenünk bemutatkozott Brian Staffordot és Kevin Smith-t. A papírforma mellettünk szólt, ezt érvényre is kell juttatnunk!

NB I. A csoport

Férfiak, 22. forduló

Szombat (kezdés: 18): Debrecen–Marso-NYKK, Sopron–Zalaegerszeg, Szeged–Pécsi VSK, Szombathely–Alba Fehérvár, Körmend–Paks, Kaposvár–Jászberény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!